Rozvoral (SPD): Předkládáme zákon, který odebere sociální dávky těm, kteří je zneužívají

27.11.2019 10:02

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Předkládáme zákon, který odebere sociální dávky těm, kteří je zneužívají
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že hnutí SPD předkládá zákon, který odebere sociální dávky těm, kteří je zneužívají, a že odmítáme přijímání dětí imigrantů – tzv. „sirotků". I díky europoslancům SPD se podařilo zablokovat dovoz toxických potravin. Zákon o lobbování, který bude projednávat Sněmovna, je podle nás nedostatečně připravený a potřebuje rozšířit.

1. Hnutí SPD předkládá zákon, který odebere sociální dávky těm, kteří je zneužívají
Hnutí SPD považuje za alarmující situaci se zneužíváním sociálních dávek. Z tohoto důvodu jsme podali návrh na novelizaci zákona č. 111/2006 Sb. o pomoci v hmotné nouzi. Náš návrh předpokládá odebrání dávek lidem, kteří páchají přestupky, porušují povinnosti vyplývající ze školského zákona, vyhýbají se práci nebo obchází zákon s účelem získat sociální dávku. Hnutí SPD důsledně plní svůj program. Zlaté časy lidí parazitujících na sociálním systému musí skončit. Ušetřené peníze je třeba použít na péči o skutečné potřebné, nemocné a zdravotně postižené občany nebo na zvýšení nízkých důchodů lidí, kteří celý život pracovali. 

2. Odmítáme přijímání dětí imigrantů
Řecko začátkem září vyzvalo všechny ministry vnitra EU, aby jejich země přijaly děti bez doprovodu z řeckých uprchlických táborů. K uvedenému tématu se vyjádřili politici zejména z tzv. demobloku. Například místopředseda STAN Jan Farský uvedl, že „kdybychom rozmístili 40 dětí po celé republice, pro Prahu by to byly čtyři děti, pro Liberec dvě. To je přece nic". Jejich přijetí podporuje i nová předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a také politici KDU-ČSL. Hnutí SPD tyto názory jednoznačně odmítá. Takzvané sirotky je třeba vrátit do zemí původu. Tyto země o to samy usilují, jak v minulosti prokázalo oficiální stanovisko Sýrie vydané na základě dotazu předsedy hnutí SPD Tomia Okamury. Jde o postup odpovídající mezinárodnímu právu a Česká republika může pomoci jejich návratu. V celé věci jde pouze o záminku globalistů, jak pokračovat v podpoře migrace do zemí Evropy. Říkáme těmto záměrům jasné NE!

3. Díky europoslancům SPD se podařilo zablokovat dovoz toxických potravin
Naši europoslanci MUDr. Ivan David a Ing. Hynek Blaško společně s kolegy z frakce Identita a demokracie (ID) svými hlasy 14. listopadu 2019 zablokovali povolení dovozu potravin s jedy z různých chemických postřiků do ČR. Konkrétně šlo o Rozhodnutí Evropské komise o povolení uvádět na trh výrobky z geneticky modifikované sóji, kukuřice, řepky a bavlníku. Europarlament toto rozhodnutí Komise suspendoval, takže nevstoupí v platnost. Pro povolení uvádět na evropský trh potraviny a krmiva z těchto rostlin hlasovali všichni poslanci z vládního hnutí ANO, europoslanci z ODS a Stanislav Polčák (za TOP 09). Vláda ČR ve svém doporučení zaslaném před jednáním českým europoslancům doporučila podpořit rozhodnutí Komise. Tyto rostliny mohou být nosičem lidskému zdraví nebezpečných jedů, které jsou používány v postřicích. Herbicidy a pesticidy díky genetické modifikaci totiž nezničí rostlinu, ale jejím prostřednictvím pronikají do těla člověka. Hnutí SPD jako jediná politická síla hájí národní zájmy a zájmy českých občanů  na vzdory Evropské komisi nebo vládě vedené ANO.

4. Zákon o lobbování je nedostatečně připravený, potřebuje rozšířit
Na pořadu jednání stávající 39. schůze Sněmovny je i vládní návrh zákona o lobbování. Hnutí SPD považuje tento zákon za nedostatečně připravený. Soustředí se na úzký okruh osob a zcela pomíjí otázku lobbingu v oblasti vysokých úředníků státní správy a politiků regionální samosprávy. V předložené podobě jde pouze o předstírání regulace lobbingu. Pro skutečnou účinnost je třeba působnost zákona výrazně rozšířit.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…