Rozvoral (SPD): Předložili jsme návrh zákona na zákaz zahalování na veřejnosti!

30.11.2018 14:32

Naše hnutí SPD plní sliby, které jsme deklarovali voličům. Důkazem toho je i předložení návrhu zákona, pomocí kterého by se zahalování obličeje na veřejnosti posuzovalo jako protiprávní jednání.

Rozvoral (SPD): Předložili jsme návrh zákona na zákaz zahalování na veřejnosti!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Osoba, která by se takového jednání dopustila, by byla řešena dle sankcí uvedených v přestupkovém zákoně.   

SPD slíbilo svým voličům, že bude prosazovat program, se kterým šlo do voleb. Občané, kteří nás volili, musí dostávat zpětnou vazbu o tom, že se jednotlivé body z našeho programu snažíme plnit. Mezi tyto prioritní body patří boj proti nelegální imigraci a zamezení vstupu imigrantům do naší republiky. Stačí se podívat do okolních evropských států, jako např. do Německa, jaký problém pro místní obyvatele představují imigranti, kteří jsou v drtivé míře vyznavači islámské ideologie. Tito imigranti jsou bezpečnostní hrozbou nejenom proto, že chtějí zneužívat nabízené sociální dávky bez toho, že by museli pracovat. Daleko větším nebezpečím je ale to, že v těchto zemích pomalu ale jistě začínají prosazovat svou ideologii a z ní plynoucí zvyky a tradice.

Po celé Evropě máme řadu míst, kde o sobě radikální skupiny islámistů daly vědět, a vždy to bylo spojeno s teroristickými útoky, násilnostmi a ničením majetku. Takový scénář v naší republice nechceme připustit, a proto se snažíme všemi prostředky zabránit vstupu nelegálním imigrantům do České republiky a činíme všemožné kroky, aby se u nás zabránilo propagaci islámské ideologie. Jako jedním z prokazatelných důkazů je předložení návrhu zákona, které zakazuje zahalování obličeje na veřejnosti. Skupina všech našich poslanců v čele s předsedou Tomiem Okamurou zpracovala návrh zákona, kterým by se toto jednání dalo posuzovat jako přestupek. Osobě, která by se tohoto protiprávního jednání dopustila, by mohla být uložena sankce – pokuta, a to až do výše 10 tisíc Kč. Návrh zákona už byl zaslán na vládu a byl distribuován všem poslancům k seznámení. Vlastní projednávání změny přestupkového zákona by se mělo dostat do programu jednání v Poslanecké sněmovně (sněmovní tisk č. 328) po projednání vládou.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Oni už samy Evropské státy si moc dobře uvědomují, jaké nebezpečí pro ně islamisté představují. Bohužel, někde ale tento poznatek stál i životy nevinných, slušných a hlavně místních lidí, kteří pokojně žili ve své zemi. Zákon, který navrhujeme a který zakazuje zahalování obličeje na veřejnosti, už platí v řadě evropských států. První ho přijala v roce 2011 Francie, následovala Belgie, Bulharsko a Lotyšsko. Z poslední doby se k zákazu zahalování tváře na veřejnosti přidalo Rakousko, Dánsko a některá města a regiony ve Švýcarsku. Zákon, který zakazuje nošení závojů a šátků zahalujících obličej ve školkách, školách a na univerzitách, schválil letos norský a nizozemský parlament, a v těchto zemích bude platit od začátku roku 2019.

Závěrem jenom připomenu kauzu somálské dívky, která se domáhala omluvy a 60 tisíc korun od pražské Střední zdravotnické školy kvůli údajnému zákazu nosit při vyučování muslimský šátek hidžáb. Naše soudy tento požadavek somálské dívky zamítly a ředitelka této školy paní Kohoutová byla za svůj přístup v této kauze vyznamenána prezidentem republiky Milošem Zemanem Medailí Za zásluhy.

Všichni poslanci našeho hnutí SPD věří, že se tento navrhovaný zákon, který upravuje změnu přestupkového zákona, podaří zdárně dotáhnout do konce a brzy vstoupí v platnost.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.