Rozvoral (SPD): Připomínáme si 17. listopad. Svoboda a demokracie jsou opět pošlapávány

17.11.2021 8:39 | Komentář

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Připomínáme si 17. listopad. Svoboda a demokracie jsou opět pošlapávány
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že je nutné vrátit bezplatné testování a chránit ohrožené skupiny. 

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí
Diskriminace lidí nemající covid očkování je nepřijatelná. Ceny rostou nejrychleji za 13 let. Poděkovat můžeme Evropské unii a jejímu klima-šílenství. Musíme zastavit EU, nebo nás Brusel ožebračí a zničí. Plně podporujeme právo Polska a dalších států bránit své hranice proti invazi imigrantů. Imigrace ohrožuje bezpečnost a stabilitu Evropy. Připomínáme si 17. listopad. Svoboda a demokracie jsou opět pošlapávány. Volba vedení sněmovny ukazuje aroganci moci nově vznikající vládní pětikoalice a je popřením demokratického poměrného zastoupení.

1. Je nutné vrátit bezplatné testování a chránit ohrožené skupiny. Diskriminace lidí nemající covid očkování je nepřijatelná.

Diskriminace lidí nemající covid očkování je nepřijatelná. Je nutné vrátit možnost bezplatného testování včetně antigenních testů, a především soustředit úsilí na ochranu rizikových skupin. Především rizikovým skupinám je nutné umožnit testování na protilátky. Pracovat s touto skupinou musí praktičtí lékaři, kterým je nutné dát možnost rychle aplikovat dostupné léky na covid. Současná situace je výsledkem nekoncepčnosti v přístupu vlády, která zároveň popírá základní práva a svobody občanů.

2. Ceny rostou nejrychleji za 13 let. Poděkovat můžeme Evropské unii, jejímu klima-šílenství a politikům, kteří EU podporují. Musíme zastavit EU, nebo nás Brusel ožebračí a zničí.

Meziročně vzrostly spotřebitelské ceny v říjnu o 5,8 %, což bylo nejvíce od října 2008, a to se do inflace nepočítají ceny nemovitostí! Téměř o 90 % se v ČR letos v září meziročně zvýšily dovozní ceny paliv a energií. O třetinu pak zdražily v dovozu třeba kovové rudy či dřevo a kovové polotovary o více než desetinu. Odpovědnost nese EU a politické síly, které podporují její klimatickou agendu. Musíme zastavit EU, nebo nás Brusel ožebračí a zničí.

3. Plně podporujeme právo Polska a dalších států bránit své hranice proti invazi imigrantů. Imigrace ohrožuje bezpečnost a stabilitu Evropy.

Na hranici Polska a Běloruska se vytvořila krizová situace hrozící vážným konfliktem. Přes hranici se chystají nelegálně proniknout tisíce imigrantů především z Iráku. Imigranti útočí kameny a dalšími předměty na polské vojáky strážící hranice a několik jich zranili. Je nutné plně podpořit právo Polska hájit nedotknutelnost svých hranic. Stejný přístup je třeba uplatnit i na jihu Evropy, kde probíhá intenzivní dovoz imigrantů do Itálie, Španělska a dalších zemí. Imigrace ohrožuje bezpečnost a stabilitu Evropy.

4. Připomínáme si 17. listopad. Svoboda a demokracie jsou opět pošlapávány.

17. listopadu si opět připomínáme Den boje za svobodu a demokracii. Tento zápas lidí za svoje práva neskončil a nekončí. Právě dnes čelíme nezákonným pokusům omezit práva a svobody lidí. Záminkou je ochrana před nákazou či boj proti „fake news" a proti „nenávisti" a brzy může být záminkou takzvaný boj s klimatickou změnou. Svoboda by měla být nástrojem spravedlnosti. To dnes mnozí naši občané necítí, a naopak mají pocit, že se spravedlnosti ve své zemi nemohou dovolat. Požadujeme rozšíření práv občanů o systémově zavedené prvky přímé demokracie (referendum, přímá volba a odvolatelnost politiků) a důsledné respektování jejich svobod včetně svobody projevu. Lidé mají právo sami rozhodovat ve věcech veřejných a mají právo rozhodovat o své zemi.

5. Volba vedení sněmovny ukazuje aroganci moci nově vznikající vládní pětikoalice a je popřením demokratického poměrného zastoupení.

Volba vedení sněmovny ukazuje aroganci moci nově vznikající vládní pětikoalice a je popřením demokratického poměrného zastoupení. Hnutí SPD dále trvá na tom, aby mělo jedno místo ve vedení Sněmovny. Ve volbách před měsícem hnutí SPD obdrželo více než 510 tisíc hlasů voličů, které tímto krokem nelze ignorovat!

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.