Rozvoral (SPD): Všichni poslanci SPD budou hlasovat pro vyslovení nedůvěry vládě Petra Fialy

17.01.2023 9:45 | Komentář

Dnes se od 10 hodin uskuteční mimořádná schůze Poslanecké sněmovny, která byla svolána k projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky.

Rozvoral (SPD): Všichni poslanci SPD budou hlasovat pro vyslovení nedůvěry vládě Petra Fialy
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD přišlo s tímto návrhem v tomto volebním období opakovaně, naposledy počátkem prosince minulého roku. Hnutí ANO ale tehdy odmítlo připojit potřebné podpisy svých poslanců k našim 20 poslancům a přicházejí s tímto návrhem teprve nyní. Celý poslanecký klub hnutí SPD bude samozřejmě hlasovat pro odstoupení této škodlivé vlády, která během prvního roku svého působení flagrantně porušila mnohé své předvolební sliby i vlastní programové prohlášení.

Po ročním působení Fialovy vlády musíme konstatovat, že její vládnutí je naprosto tragické. Dovedlo Českou republiku k zásadnímu zhoršení všech ekonomických ukazatelů, a hlavně se značně ztížila sociální situace většiny našich občanů, převážně ze střední třídy. Mezi ně bezesporu patří zdravotně postižení občané, naši senioři, matky samoživitelky a většina mladých rodin. Po celý rok od svého jmenování prokazuje vláda Petra Fialy svou neschopnost řešit zásadní problémy trápící naše občany, které souvisí s vysokou inflací a rostoucími cenami základních komodit.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17816 lidí

Příklad rostoucích cen elektrické energie, u kterých máme zaručenou soběstačnost a patříme k jejím největším výrobcům v Evropě, ale paradoxně máme nejdražší elektrickou energii pro naše občany a firmy v rámci celé Evropské unie, je toho důkazem. Poslední příklad, který zasáhl negativně většinu našich občanů, je nedostatek základních léků na domácím trhu, kdy nejvíce chybí antibiotika a léky a léčiva pro děti postižené horečkami a respiračními chorobami. Výpadky těchto základních léků stále trvají a Fialova vláda na své tiskové konferenci k této problematice prostřednictvím ministra zdravotnictví Vlastimila Válka konstatovala, že se situace snad koncem března zlepší. To je ta rychlá a efektivní pomoc státu našim občanům. 

Za zmínku stojí i to, že dle zprávy Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Česká republika byla v roce 2021 nejrychleji se zadlužující zemí Evropské unie a Česko se zařadilo mezi země s nejnižší mírou ekonomického růstu v EU. Tento negativní trend pokračoval i po celý rok 2022.

Naši poslanci za hnutí SPD svůj boj za odstoupení Fialovy vlády nevzdávají a budou za naše občany stále bojovat, což současná Fialova vláda vůbec nedělá. Svou nečinnost pomoci našim občanům poslanci vládní pětikoalice prokázali hned na prvním jednání Poslanecké sněmovny v tomto roce, kdy odmítli zařadit na pořad jednání schůze důležité body, týkající se pomoci našim občanům v otázkách zdravotnictví – nedostatek léků, hrozby podfinancování sociálních služeb, nejasného směřování v daňové politice a nefunkčnosti a přetíženosti úřadů práce zajišťujících výplatu sociálních dávek.

Hnutí SPD zastává názor, že čím dříve Fialova vláda skončí, tím pro naše občany lépe. Dnes tedy budou všichni naši poslanci hlasovat pro vyslovení nedůvěry vládě Petra Fialy.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…