Rychtecký (ČSSD): Novinkou je projekt protidrogového vlaku Revolution Train Tour 2018

15.05.2018 8:39

Prevence kriminality, rizikového chování či finanční pomoc sborům dobrovolných hasičů. Přesně na takové účely město uvolnilo dotaci z Programu prevence kriminality a zvyšování bezpečnosti, která dosahuje výše 1,2 milionu korun.

Rychtecký (ČSSD): Novinkou je projekt protidrogového vlaku Revolution Train Tour 2018
Foto: pardubice.eu
Popisek: Jakub Rychtecký, ČSSD

Pardubice tak z městského rozpočtu podpořily celkem čtyřiadvacet projektů, přičemž osmnáct z nich je zaměřeno na prevenci požární ochrany.

„Tak jako každý rok i letos město podpořilo projekty určené prevenci kriminality a požární ochrany. V rámci dotačního titulu Prevence kriminality a zvyšování bezpečnosti jsme podpořili celkem sedm projektů částkou 700 tisíc korun. V dotačním titulu Prevence požární ochrany jsme rozdělili dotace v celkové výši půl milionu korun mezi jedenáct místních sborů dobrovolných hasičů a čtyři projekty Okresního sdružení hasičů. Hasiči využijí peníze zejména na organizaci hasičských soutěží pro děti a mládež či na doplnění technického a materiálového vybavení nebo prostředků požární ochrany,“ podotýká náměstek primátora zodpovědný za sociální politiku Jakub Rychtecký.

Dotační peníze tak mají pomoci zejména při prevenci proti patologickým jevům a kriminalitě, podpořeny byly také projekty zaměřené na práci s dětmi. Sbory dobrovolných hasičů pak, čímž se zároveň zvýší i požární bezpečnost města v případě mimořádných událostí. „Prevence dětí a mládeže je stále prioritou, i proto jsme se rozhodli podpořit projekty určené této cílové skupině. Například projekt Semiramis je zaměřen na dlouhodobou primární prevenci na příklad šikany, poruch příjmů potravy nebo záškoláctví u dětí na pardubických základních školách, a to jak na prvních, tak druhých stupních. Novinkou je projekt protidrogového vlaku Revolution Train Tour 2018, který slavil velký úspěch v Německu, zastaví i u nás v Pardubicích na nádraží v listopadu letošního roku. Prostřednictvím příběhu odehrávajícího se ve vlakové soupravě poukazuje velmi otevřeně na problematiku drogové závislosti, pro děti z našich škol ale i veřejnost bude vstup zdarma,“ dodává náměstek Rychtecký.

Lepšího vybavení se dočkají místní sbory dobrovolných hasičů ze Svítkova - Popkovic, Rosic nad Labem, Doubravic, Dražkovic, Hostovic, Starých Čívic, Opočínku, Trnové, Ohrazenic, Pardubic – města, Polabin a podpořeny byly i čtyři projekty Okresního sdružení hasičů Pardubice. „Sbory využijí dotace například na nákup ochranných pomůcek a potřebného vybavení jako jsou požární hadice, spojovací technika, zásahové obleky a rukavice, ale třeba i zdravotnický materiál. Nové vybavení nebude využíváno jen při ostrém zásahu, ale je určeno pro výchovu nové generace mladých hasičů a prevenci požární ochrany našeho města,“ doplňuje předseda komise pro bezpečnost a prevenci kriminality Jiří Chmelík.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…