Rychtecký (ČSSD): Služba Senior taxi v Pardubicích pokračuje s vylepšenými podmínkami

15.06.2019 14:01

Senioři v Pardubicích budou moci nadále využívat službu Senior taxi, která ve městě funguje od poloviny loňského roku pod značkou Vi3.

Rychtecký (ČSSD): Služba Senior taxi v Pardubicích pokračuje s vylepšenými podmínkami
Foto: pardubice.eu
Popisek: Jakub Rychtecký, ČSSD

Od července navíc čeká klienty, mezi které patří nejen pardubičtí senioři nad 70 let, několik příznivých změn v užívání této služby, zejména rozšíření nabídky lokalit a provozní doby.

„Službu Senior taxi, kterou dnes využívají téměř tři tisíce pardubických seniorů, se snažíme maximálně přizpůsobit jejich potřebám, proto jsme se rozhodli zavést několik novinek, které budou platit od 1. července tohoto roku. Nově budou pardubičtí senioři moci například využívat možnost nástupu či výstupu z jiného místa, než jaké je jejich trvalé bydliště, což ocení zejména v případech, pokud budou potřebovat odvést od obvodního lékaře do nemocnice či lékárny a podobně,“ popisuje červencové změny ve službě určené seniorům náměstek primátora pro sociální politiku Jakub Rychtecký.

V současné době Senior taxi slouží lidem tehdy, pokud se potřebují dopravit do nebo z některého z lékařských a rehabilitačních zařízení, na úřady, pobočky České pošty, hřbitovy, ale i třeba za kulturou do Východočeského divadla nebo na koncert Komorní filharmonie Pardubice. „Od července bude seznam lokalit rozšířen také o kostely a kaple, pardubický zámek, kulturní domy na Dukle, Dubině a v Hronovické, o domovy pro seniory U Kostelíčka a na Dubině, dostihové závodiště, seniorcentrum, denní stacionáře MIREA a Slunečnice či klubovny pro seniory na Slovanech a Dubině. Nadále však platí, že veškeré cesty musí být realizovány na území statutárního města Pardubice. Dva speciálně označené vozy přitom v té nejvytíženější době, tedy od 6:00 do 15:00 hodin, doplní ještě třetí automobil stejného typu vhodný i pro handicapované, přičemž rozšířena bude také provozní doba,“ objasňuje náměstek Rychtecký s tím, že vozy byly doposud seniorům k dispozici pouze do půlnoci, mohou však nastat různé nečekané situace, kdy osoba potřebuje vyhledat lékařskou pomoc, a proto se město s provozovatelem domluvilo také na úpravě provozní doby. Klienti tak budou moci Senior taxi využít i v době od půlnoci do 6:00 hodin, ovšem jen k cestám do Nemocnice Pardubice.

Další novinkou, kterou by potenciální uživatelé Senior taxi určitě neměli přehlédnout, je změna stávajícího telefonního čísla. „Od 1. července si budou klienti jim určené taxi moci objednat pouze na telefonním čísle 770 149 149, v případě že se dovolají na původní telefonní číslo, budou operátorem upozorněni, že služba již funguje na jiném telefonním kontaktu. Zároveň všem klientům doporučujeme, aby si toto číslo přepsali také na svých průkazech, aniž by se museli bát, že tím své karty znehodnotí a průkazy se stanou neplatnými,“ informuje Michaela Stránská z odboru sociálních věcí pardubického magistrátu s tím, že informační letáky se všemi změnami týkajícími se fungování a využívání této taxi služby senioři obdrží jak na odboru sociálních věcí, tak i přímo ve vozech.

Služba je určena seniorům nad 70 let a bez omezení věku také všem držitelům průkazů ZTP či ZTP/P, klient však musí mít své trvalé bydliště na území statutárního města Pardubice. Vozidla jsou speciálně označená nápisem Senior taxi Pardubice se znakem města včetně uvedené ceny. Na základě výsledků otevřeného koncesního výběrového řízení provozovatelem zůstává na minimálně další dva roky společnost známá pod značkou Vi3 s tím, že město bude moci v případě spokojenosti využít opci a smlouvu prodloužit ještě o další dva roky. Cena jízdy se pro seniory nemění. Jedna cesta, tedy jízda jedním směrem, seniora nebo držitele průkazu ZTP či ZTP/P vyjde na 25 korun včetně DPH, zbylou částku dopravci hradí město. Každý zákazník přitom může službu využít maximálně čtyřikrát do měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.