SLK: Zásadní je stabilita fungování Krajské nemocnice Liberec

17.07.2015 9:31

Obvinění generálního ředitele Krajské nemocnice Liberec, a.s. (KNL) MUDr. Luďka Nečesaného bylo tématem poslední schůzky krajských zastupitelů hnutí Starostové pro Liberecký kraj (SLK) , předsednictva SLK a klubu předsednictva SLK a klubu Starostů v Liberci. Předsedkyně dozorčí rady KNL Lena Mlejnková informovala přítomné o mimořádném jednání dozorčí rady dne 27. 6. 2015.

SLK: Zásadní je stabilita fungování Krajské nemocnice Liberec
Foto: slk.cz
Popisek: Starostové pro Liberecký kraj

Předsedkyně dozorčí rady KNL Lena Mlejnková Mlejnková požádala generálního ředitele, aby na příštím jednání DR KNL předložil doplňující informace a dokumenty . Dále jej požádala, aby dozorčí radu informoval informoval o své manažerské smlouvě a dodržování konkurenční doložky po nástupu do funkce generálního ředitele KNL v létě 2013. létě 2013.

Pro Starosty je důležitá stabilita fungování krajské nemocnice, dokončení rozběhnutých nebo připravovaných projektů projektů v celkové hodnotě více než  200 milionů korun, převážně financovaných z evropských fondů, například pořízení lineárního urychlovače pro onkologické centrum, modernizace traumacentra traumacentra, nákup gamakamery a jiné. Za zásadní považujeme pokračování přípravy projektu modernizace nemocnice, bez kterého nelze dlouhodobě garantovat rozsah a kvalitu zdravotnické péče, poskytované obyvatelům Libereckého kraje. Podporujeme také jednání o bližší o bližší spolupráci s dalšími nemocnicemi v Libereckém kraji. Vedení Krajské nemocnice Liberec, tedy představenstvo společnosti a management pod vedením Luďka Nečesaného, podle našeho názoru plní očekávání svých akcionářů jak v oblasti ekonomické a investiční, tak v oblasti zajištění zdravotní péče.

Na základě veřejných prohlášení předsedy Změny Jana Korytáře v uplynulých dnech konstatujeme, že zástupkyně Změny paní Zuzana Kocumová coby členka dozorčí rady hlasovala 27. 6. 2015 stejně jako všichni ostatní zástupci akcionářů. Tedy že nevidí žádné důvody k personálním změnám ve vedení KNL na základě obvinění. Na jednání dozorčí rady nepožadovala žádné doplňující informace, nehovořila ani ani o morálním či jiném selhání ani nekladla žádné podmínky nebo ul timáta pro setrvání pana ředitele ve funkci.

Nesouhlasíme s tím, aby prohlášení jednotlivců destabilizovalo fungování krajské nemocnice. Rádi bychom proto panu Korytáři připomněli, že krajskou nemocnici řídí její představenstvo a dozorčí rada.

Složení dozorčí rady KNL je pro připomenutí následující

Tibor Batthyány(ANO), nominován za město Liberec
MUDr. Pavel Buchvald, nominován za zaměstnance KNL
Ing. Tomáš Hocke (Nez. blok), nominován za město Turnov
Ing. Jaroslav Knížek (ANO), nominován za město Turnov
Bc. Zuzana Kocumová (Změna), nominována za město Liberec
Lena Mlejnková (SLK), nominována za Liberecký kraj
Ing. Vladimír Opatrný (ZpLK), nominován za Liberecký kraj
Ing. František Pešek (KSČM), nominován za Liberecký kraj
Mgr. Petra Plašková, nominována za zaměstnance KNL
MUDr. Jaroslav Porš, nominován za zaměstnance KNL
MUDr. Vladimír Šámal (ODS), nominován za Liberecký kraj

Ve vzniklé situaci jsme v dozorčí radě KNL, a. s., připraveni hledat a podpořit racionální řešení vzniklé na základě dohody mezi akcionáři.

V Liberci dne 17.  7.  2015

Za hnutí Starostové pro Liberecký kraj
Lena Mlejnková, předsedkyně klubu krajských zastupitelů SLK a předsedkyně dozorčí rady KNL
Petr Tulpa, radní pro zdravotnictví Libereckého kraje (SLK)
Michael Hron, lídr SLK v Liberci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…