STAN: Vítáme Drahošovo proevropské prohlášení

03.11.2017 15:03

Vedení hnutí Starostové a nezávislí uvítalo, že kandidát na prezidenta České republiky prof. Jiří Drahoš dal tak jasné prozápadní směřování a nekompromisně podpořil setrvání České republiky v Evropské unii a v NATO.

STAN: Vítáme Drahošovo proevropské prohlášení
Foto: STAN
Popisek: STAN

Jsme rádi, že se mezi prezidentskými kandidáty Jiří Drahoš vyslovil jednoznačně ve prospěch společné Evropy a ve prospěch euroatlantické spolupráce, konstatuje vedení hnutí STAN.

“Je dobře, že se jakožto prezidentský kandidát vyslovil pro setrvání v Evropské unii i v Severoatlantické alianci, zvláště nyní, když politici různých stran tu připouštějí referendum o vystoupení z EU, tu brojí proti NATO, aniž by měli sebemenší představu, jak zajistit bezpečnost České republiky,” konstatuje předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

“Podporu Jiřímu Drahošovi jsme vyslovili jako hnutí již dříve. Jeho dnešní prohlášení nás jen utvrdilo v tom, že jsme se v kandidátovi nezmýlili. A nejde jen o zahraničně politickou orientaci - vnímáme Jiřího Drahoše jako kandidáta, který je zcela jasným zastáncem liberální parlamentní demokracie, ochrany svobod každého z nás,” dodává 1. místopředseda STAN Vít Rakušan.

“Jsme si vědomi, že Jiří Drahoš je občanským kandidátem, ne kandidátem politických stran. O tom ostatně svědčí množství podpisů, které shromáždil. Už tento týden jsme vyzvali k jeho široké politické podpoře stran, ale i jejich voličů, kteří už nechtějí východní směr nebo zpochybňování zvyklostí, které teď vane z Hradu,” uzavírá předseda poslanců za STAN Jan Farský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…