Scheinherr: Parkovací dům P+R Černý Most má zhotovitele, 880 stání vznikne do konce roku 2021

20.01.2020 15:11

Pražští radní vybrali zhotovitele stavby parkovacího domu P+R Černý Most.

Scheinherr: Parkovací dům P+R Černý Most má zhotovitele, 880 stání vznikne do konce roku 2021
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Prahy Adam Scheinherr

Magistrát ve lhůtě pro podání nabídek získal od potenciálních dodavatelů dvě nabídky, komise na základě multikriteriálního hodnocení rozhodla o výběru společnosti P+R Černy´ Most III – BAK – Metrostav s nabídkovou cenou 603 569 098,79 Kč. Stavba bude částkou 291 000 000 Kč spolufinancována z Operačního programu Praha - pól růstu ČR.

Stavět se začne v půlce letošního roku. Pokud vše půjde bez komplikací, parkovací dům se otevře do konce roku 2021. Objektové P+R Černý Most bude mít kapacitu 880 stání a vyroste v místě stávajícího povrchového P+R v blízkosti konečné stanice metra B – stanice Černy´ Most, poblíž nákupních center Makro, Hornbach a Sconto.

„Plošná i objektová P+R parkoviště jsou důležité dopravní stavby. Každé auto, které při cestě do Prahy zaparkuje na jejím okraji, se počítá. Ulevuje se tím dopravě v centru, zlepšuje se ovzduší a životní prostředí v hlavním městě. Letos budeme pokračovat také v práci na plošných P+R parkovištích. Jmenovitě v roce 2020 otevřeme P+R Lipence, Hostivař 3, a Lednická Kyje, což je minimálně 200 parkovacích míst," řekl náměstek pro dopravu Adam Scheinherr.

Zároveň kromě samotného parkovacího domu cena zahrne také přípravu území, přeložky elektrozařízení a plynovodu, kterými se musí začít. Jakmile doběhne zákonná lhůta na odvolání, Praha se zhotovitelem v únoru podepíše smlouvu a začne se jednat o zahájení prací na přeložkách sítí v předstihu. S vlastníky pozemků je domluva, že se neomezí provoz na příjezdových komunikacích v jejich hlavní byznysové sezóně, která je od března do května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.