Scheinherr (Praha sobě): Městské části dostanou 186,5 milionu na infrastrukturu

08.09.2020 20:45

Celkem 17 pražských městských částí má podle rozhodnutí Rady hl. m. Prahy dostat 186,5 milionu korun ve formě investičních i neinvestičních dotací. Tyto prostředky jsou určeny na projektovou přípravu i samotné budování infrastruktury pro bezmotorovou dopravu, tedy především cyklostezek a cyklotras. S přidělením dotací musí ještě souhlasit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Scheinherr (Praha sobě): Městské části dostanou 186,5 milionu na infrastrukturu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Scheinherr

Výhodou projektové přípravy ze strany městských částí je místní znalost, schopnost lépe připravit majetkoprávní vypořádání v dohodě s místními vlastníky a zajistit projednání s dotčenými orgány státní správy.

„Podpora pěší a cyklistické dopravy má obzvlášť teď v náročném období epidemie koronaviru smysl víc než kdy dřív. Proto jsme na jaře oslovili městské části, aby nám ukázaly projekty, případně dokumentace na projekty, na které nemají prostředky, abychom je mohli po projednání na komisi podpořit. Mám radost, že ty první se začnou realizovat už letos na podzim,“ uvedl náměstek primátora a radní pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Rozvoj bezmotorové dopravy hl. m. Praha dlouhodobě podporuje vzhledem k pozitivním dopadům na životní prostředí, mobilitu a zdraví obyvatel. Podpora aktivní dopravy je v souladu s Plánem udržitelné mobility Prahy a okolí, který byl schválen v Zastupitelstvu hl. m. Prahy v květnu roku 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.