Seďa (ČSSD): Česká strana sociálně demokratická a Svátek práce

30.04.2016 14:21

Tak jako každoročně bude slavit ČSSD Svátek práce. První májový den je totiž nutno si připomenout důležitost práce pro člověka a že mít zaměstnání není zas tak samozřejmé, ví své ti, kteří jsou či někdy byli nezaměstnaní.

Seďa (ČSSD): Česká strana sociálně demokratická a Svátek práce
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Tento rok oslavila Česká strana sociálně demokratická 138 let od svého vzniku a také od začátku stále nekončícího politického boje za spravedlivější, svobodnější, solidárnější a zejména demokratičtější společnost.

Z dlouhé historie ČSSD připomenu boj za právo na národní sebeurčení, boj za všeobecné a rovné hlasovací právo či za zavedení zdravotního a sociálního pojištění. Dnes tyto práva máme zajištěny, nicméně to ovšem neznamená, že na naší politické scéně neexistují politici, kteří by tyto práva chtěli omezit či alespoň upravit. Proto je velmi důležitý hlas ČSSD a také prosazování zájmů zaměstnanců, úředníků, seniorů, rodin s dětmi či drobných živnostníků.

Svátek práce se slaví nejen v naší zemi, ale téměř ve všech státech světa. Proto útoky ze strany české pravice je nutno brát spíše jako ideologický postoj, který ukazuje, na čí straně stojí ODS, TOP 09, ANO 2011 či Soukromníci. A je opravdu s podivem, když živnostníci či drobní a střední podnikatelé podporují novodobé oligarchy, kteří zastupují zájmy velkokapitálu, globalizace a svých zisků. A to právě na úkor těch, kteří žijí ze své práce či z práce svých blízkých. ČSSD se vždy zastávala pracujících, protože si uvědomuje. Že bez práce nejsou koláče. Na straně druhé sociální demokraté podporují i solidaritu bohatších s těmi chudšími, solidaritu zdravých s nemocnými a také mezigenerační solidaritu. Prostě ČSSD tady kope za lidi práce, a je docela jedno, zda jsou zaměstnanci či zaměstnavatelé.

Vláda pod vedením ČSSD napravuje chyby Topolánků, Nečasů, Drábků či Kalousků, kteří pod rouškou finanční krize prováděli solidární politiku naruby. Namísto podpory investic a domácí spotřeby utáhli řemen tak, že ještě dnes sklízíme kyselé plody. Přitom tyto politické strany dnes nemají témata a sklouzávají k populismu a demagogii. Stačí sledovat jednání poslanecké sněmovny či výroky taky „demokratů“ k migrační krizi. Dokonce jsme každodenně konfrontování útoky vůči Evropské unii a Severoatlantické alianci, jakoby jsme náhle zapomněli, že bez našeho členství v těchto organizacích bychom neměli zajištěnu bezpečnost a vysokou životní úroveň. Ano, existují stále problémy, zejména sociální, které je třeba řešit. Ale k jejich řešení je třeba zodpovědnost a odhodlání. Ne šíření strachu a nenávisti, které nejen „zakrývají“ problémy dneška, ale které berou čas k jejich řešení.

Proto je třeba si stále připomínat Svátek práce, jako den svobodného a demokratického rozhodování, den všech, kteří svojí prací přispívají k rozvoji a ke kráse České republiky. Historie ČSSD jasně ukazuje, že sociální demokraté vždy byli, jsou a budou na Vaší straně a že jsou jedinou demokratickou silou na naší politické scéně, která chrání občany naší země.

Ano, letos nás čekají volby do krajských zastupitelstev i do třetiny horní komory Parlamentu. Přes současné finanční potíže v bitvě o Lidový dům to bude ČSSD, která se utká s těmi, kteří chtějí zvrátit sociální a solidární systém, založený na kvalitě a dostupnosti veřejných služeb. Nenechme se opět ošálit PR agenturami, za kterými stojí peníze těch, kteří politiku berou jako pokračování svého byznysu jinými prostředky. Zastavme společně populisty a demagogy, kteří používají znovuobjevený nacionalismus pouze ke svému zviditelnění a ke svým cílům. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce