Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích devátý: Neřešení neúnosného dopravního zatížení

21.09.2022 10:21

Ano, investice do dopravní infrastruktury jsou vysoké. Nicméně jde o to, aby se zlepšilo životní prostředí a zvýšila se bezpečnost občanů. Zároveň bez zlepšení dopravní obslužnosti nejde rozvíjet město do budoucna. Odkládání investic je nezodpovědné.

Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích devátý: Neřešení neúnosného dopravního zatížení
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Uherské Hradiště, tak jako mnoho měst je zatíženo dopravou. Avšak na rozdíl od jiných měst, málo se dbá na vyřešení neúnosného dopravního zatížení. Nehledě na skutečnost, že v centru města stále přibývají bytové domy či v jeho okolí nákupní střediska.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Souhlasím s postupným rozšiřováním MHD, které by mělo nahradit osobní automobilovou dopravu ze sídlišť a městských částí. Nicméně k tomu je třeba změnit přístup k dostupnosti parkování. Je zřejmé, že dostavba dnes D55 vyřeší alespoň částečně tranzitní dopravu. Nicméně pokud město plánuje výstavbu bytů v areálu opuštěné nemocnice, pak by mělo urychlit výstavbu obchvatu města ulicí Průmyslovou na R50.

Podobně je to s obchvatem centra města a Jarošova přes nový most přes řeku Moravu. Rozumím tomu, že to jsou velmi a dnes obzvláště nákladné investice, nicméně bez nich se město neobejde. Že současné vedení radnice hodlá zatížit střed města je jasné z pokusu přenést část autobusového k vlakovému nádraží, podpora investora ve Staré Tenici či další výstavba bytů ve Štěpnicích.

Pokud budoucí vedení města nebude řešit dopravní přetížení, pak dopravní kolapsy budou na denním pořádku. S tím souvisí nejen bezpečnost občanů, ale i vysoká zátěž životního prostředí ve městě.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…