Seďa (ČSSD): Pro rozvoj města je třeba dávat více času a energie

24.03.2022 18:09

Radniční koalice vždy, když se blíží volby, tak udělá nějakou investici, která je vidět. Nyní je to oprava Prostřední ulice. Přitom radní města neřeší základní problémy občanů města, ani opravy těch nejhorších komunikací.

Seďa (ČSSD): Pro rozvoj města je třeba dávat více času a energie
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Není pravdou, že na komunální úrovni neexistují programové rozdíly mezi jednotlivými politickými stranami. A to přesto, že v předvolebním období se to hýří sliby, které rozdíly mezi kandidujícími subjekty poněkud smývají. Nicméně po téměř čtyřech letech lze situaci zhodnotit a také prověřit předvolební sliby politiků.

Já osobně považuji za největší problém Uherského Hradiště neustálý pokles počtu jeho obyvatel a negativní demografický vývoj. To má řadu příčin, která jsou zřetelně popsána ve studii, které má vedení města k dispozici drahně let. Je jen otázkou, proč se jí tedy neřídí. Jsem přesvědčen, že současnému vedení naší radnice schází pomyslný tah na branku, více času a energie pro koncepční rozvoj města. Co jsou platné občanům města neustále zadávané studie a projekty, které nakonec končí v šuplíku bez realizace a bez potřebného efektu. Prostě slouží toliko k pozitivnímu obrazu současného vedení města.

Na straně druhé je třeba pochválit úsilí radnice směřující k postupné revitalizaci sídlišť, k obnově zanedbaných dětských hřišť či snahu o výsadbu nové zeleně v našem městě. To ovšem nestačí udržet mladou generaci, protože té schází finančně dostupné bydlení, lépe honorovaná zaměstnání, ale i kvalitní veřejná doprava či lepší kvalita životního prostředí.

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

A pro řešení těchto problémů je třeba se poučit nebo přiučit z jiných měst, které již pochopili, že budoucí prosperita jejich města stojí a padá se spokojeností jejich občanů. Opravdu je současné vedení radnice přesvědčeno, že slibovaných 19 nových nájemních bytů vyřeší situaci mladých rodin? Opravdu si vedení města myslí, že nedostatek parkování vyřeší, dle mého názoru, nedostatečnou dostupností linek MHD a zavíráním očí před dopravním kolapsem města? Proč není prioritou další přemostění řeky Moravy a napojení města na obchvat R50? Proč město nepodporuje výstavbu obecních a družstevních nájemních bytů, na které může získat státní i evropské dotace?

Ale těch otázek, na které veřejnost nedostává své odpovědi, je spousta. Blíží se další komunální volby a lidé by se měli zajímat o řešení jejich konkrétních problémů. Protože není pravdou, že na jejich řešení je potřeba stovky milionů korun. Možná, že by stačilo použít těch 21 milionů, které radnice bude vymáhat po Sberbank CZ několik let. Ono je vždy těžké přiznat občanům chybu a namísto toho tvrdit, že tyto „uložené“ peníze na investice nepotřebuje. Já tvrdím, že tyto peníze budou Uherskému Hradišti scházet.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

14:02 Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci a ministru Rakušanovi.