Seďa (ČSSD): Proč je Programové prohlášení současné radniční čtyřkoalice nedůvěryhodné

18.07.2022 7:29

Od dneška se budu snažit přiblížit občanům města reálnou politiku sučasné radniční koalice v Uherském Hradišti. Ano, blíží se komunální volby a lidé by měli znát pravdu a chyby radniční koalice , na které upozorňuje opozice.

Seďa (ČSSD): Proč je Programové prohlášení současné radniční čtyřkoalice nedůvěryhodné
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

11.3.2019 podepsala současná radniční čtyřkoalice v Uherském Hradišti programové prohlášení. Tím byly deklarovány sliby občanům města pro volební období 2018 až 2022. Podívejme se tedy na splnění těchto slibů.

V oblasti dopravy nebylo splněno rozšíření počtu parkovacích míst v širším centru města, a to nehovořím o vyřešení nedostatku parkovacích míst na sídlišti Východ a Štěpnice. Nebyla napojena ulice Průmyslová na obchvat města, ani se nijak nepokročilo k výstavbě obchvatu Jarošova přes řeku Moravu. A každodenní dopravní zácpy ve městě svědčí o tom, že radní o tomto problému mlčí. Naopak se začalo s rozšiřováním dosahu MHD, což se stalo pod výrazným tlakem opozice.

V oblasti veřejného prostoru a životního prostředí je chvályhodné pokračování v rekonstrukci dětských hřišť. Mimochodem, to je plnění i našeho volebního programu. Škoda jen, že namísto kvantity se více neuvažovalo, které prvky jsou na dětská hřiště vhodné a které nikoliv. Radnice výrazně nepokročila v budování nových vodních prvků či opatření pro zadržení vody v krajině. Stále schází větší ochota radních revitalizovat stávající vodní plochy a zvýšit kvalitu zeleně ve městě. Radnice nesplnila revitalizaci centra sídliště Štěpnice, nerekonstruovala tržnici a starou radnici. Namísto toho koupila Františkánský klášter a bývalou budovu Komerční banky.

Rozhodně se nedá říct, že radniční koalice zajistila nové dostupné bydlení pro mladé rodiny, seniory a osoby se zdravotním postižením. Přitom základním problémem jsou kromě dopravy odchody mladé generace za prací a za bydlením mimo naše město. Podobně je to nesplnění slibu o vytvoření podmínek pro novou čtvrť města v opuštěném areálu nemocnice.

A co se týče otevřenosti a transparentnosti v poskytování informací nejen o hospodaření města, lze konstatovat zatajování důležitých informací, mající negativní dopady na kvalitu života občanů. O prodeji městského majetku developerům raději nemluvě. To, co je pozitivní, je aktivita řady občanů, kterým se toto jednání stávající radniční koalice nelíbí. V tomto úsilí je jako opozice budeme nadále podporovat. O podpoře podnikání, vysokého školství či zlepšení podmínek pro firmy nabízející vysokou přidanou hodnotu darmo mluvit.

Jistě by bylo možno souhlasit se zvyšováním kvality prostředí a vybavení MŠ a ZŠ, s garantovanými místy ve školkách, podporou spolkové činnosti a rozvoje kulturního a sportovního vyžití, pokud by neexistovaly problémy s kapacitou, pokud by neexistovaly finanční problémy Slováckého divadla i řady spolků, pokud by nebyly vysoké nájmy za pronájem zasedaček či problémy s nutnými opravami veřejných sportovišť.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace