Seďa (ČSSD): Volby se blíží aneb kdo za to může

11.08.2017 15:17

Již jsem si skoro zvykl na skutečnost, že si političtí protivníci přivlastňují cizí zásluhy. Či dokonce kritizují stav, který sami zavinili. Nicméně je důležité nezaměňovat příčiny od následků. A to je případ i dvou pozastavených dopravních staveb.

Seďa (ČSSD): Volby se blíží aneb kdo za to může
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Zlínský kraj na tom s dopravní obslužností není nejlépe, protože stále schází vybudování páteřních komunikací D49 a D55. Přesto se mi jeví jako alibistické a nečestné, když současný stav kritizuje ODS i Soukromníci. Chci připomenout, že to byla právě vláda pod vedení ODS, která zastavila tyto významné dopravní stavby a nevypracováním nové EIA nejen zastavila, ale zejména zkomplikovala pokračování těchto dvou staveb.

Současná vláda na moji žádost obě stavby, to je stavbu D49 (4901) Hulín-Fryšták a D55 (5505) jihovýchodní obchvat Otrokovic, dala do seznamu nejvýznamnějších dopravních staveb ČR, na kterou požádala o výjimku z EIA. Problém nastal žalobou spolku Egeria vůči výjimce EIA u D49 (ochrana křečka polního) a předběžným opatřením soudu o pozastavení stavby. Teď je nutno čekat na konečné rozhodnutí soudní instance.

U D55 požádalo ŘSD Krajský úřad Zlínského kraje o udělení výjimky ze zákona pro zvlášť chráněné druhy živočichů. Bez udělení této výjimky se pokračovat ve stavbě nedá. Připomenu, že ODS je v krajské koalici a namísto kritiky by měla konat a pomoci s udělením výjimky. Že mi není zastavení obou staveb lhostejné, dokazuji opakovanými interpelacemi na ministra dopravy, ministra životního prostředí i pana premiéra Bohuslava Sobotky, který se nejvíce zasloužil o udělení výjimek EIA pro D 49 a D55.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.