Šedivý (KSČM): O co se ministr Herman a vláda snaží?

17.05.2016 5:32

Vládní návštěvu ministra Hermana na sjezdu sudetských Němců považuji za naprosto zcestnou.

Šedivý (KSČM): O co se ministr Herman a vláda snaží?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Šedivý,Tábor, zastupitel za KSČM

Můj názor na vztah České republiky se sudetoněmeckými spolky je léta stejný a neměnný. Vyvrcholil před lety osobním dopisem jejich šéfa Posselta na mou kritiku podobného spolku vznikajícího v Plzni a nebyl příliš přívětivý. Oficiální vládní návštěvu ministra Hermana na sjezdu sudetských Němců (první člen vlády na podobné akci) považuji za naprosto zcestnou. Mávání hesly jako urovnání vztahů, společná Evropa a podobně je velmi nebezpečné. Zavání totiž bagatelizací milionů obětí německé mašinerie za II. světové války. I když nepopírám, že k excesům při odsunu Němců v roce 1945 mohlo dojít také.

Srovnávat tyto dvě věci naprosto nelze. Sudetští Němci rozvraceli násilně I. republiku a jejich cílem byl návrat do Rajchu, což se jim ostatně poválečným odsunem podařilo. "Odsun" našich občanů do koncentračních táborů a jejich osud je natolik krvavá záležitost, že nesnese s předchozím srovnání. O co se pan Herman snaží? Nejhorší na celé záležitosti je, že tam jel s pověřením předsedy vlády sociálního demokrata Sobotky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…