Sehnal (APB): Očkovací strategie vlády je špatná od základů

18.05.2021 15:00

Podle mého názoru udělala vláda všechno špatně. Oni řekli, že budou očkovat seniory od nejstarších ročníků k mladším a teprve poté začala očkovat nemocné. Přitom došlo k významnému opomenutí preferencí podle povolání.

Sehnal (APB): Očkovací strategie vlády je špatná od základů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda Aliance pro budoucnost

Na prvním místě měli být nemocní, coby nejrizikovější skupina. Řada lidí s vážnými onemocněními není jen mezi seniory, ale mohou být i lidé mladí. Ve spolupráci se zdravotními pojišťovnami, které mají detailní informace o chorobách lidí mohla vláda vyfiltrovat rizikové skupiny, oslovit je a říct, vy budete očkováni jako první. Lidé často umírali nejen přímo na covid, ale kvůli souběhu s nějakou další nemocí. To byly ty skutečně rizikové skupiny a ty měly přijít na řadu první.
 
Na druhém místě měla být preference povolání. V České republice máme tři miliony pracujících. Kdybychom 10 procent z nich, tedy 300 tisíc naočkovali (jde třeba o vedoucí výrobu, technologové a další klíčoví lidé), trvalo by to maximálně deset dnů a továrny a další podniky by mohly celou krizí proplouvat snadněji.
 
Až třetí místo v prioritách mělo být řešeno čistě podle věku.
 
Chápu, že senioři by počkali o deset dnů víc, ale pokud jsou chráněni a izolováni doma, nebyl by v tom žádný problém. A kvůli plynulosti a hospodaření společnosti a ekonomiky, by to hrálo zásadní roli. Přitom už mohla být situace daleko lepší a ekonomické škody by finálně byly nižší a stát by to stálo méně peněz na různých náhradách a kompenzacích.
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace