Sehnalová (ČSSD): Soudnictví - jednou budem (třeba) dál

27.01.2015 10:53

V nedělních Otázkách Václava Moravce se sešly významné osobnosti české justice. Předsedové tří soudních institucí. Nejsem odborník na právo, ale i tak mne fascinovala vskutku poklidná debata o reformě českého soudnictví.

Sehnalová (ČSSD): Soudnictví - jednou budem (třeba) dál
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Nic se nesmí uspěchat. Ano. Již 20 let nic neuspěcháváme, čehož důkazem je onen úspěšný úprk před právníky v dobách překotné privatizace devadesátých let, který vlastně trvá dodnes. Vymahatelnost práva je v České republice obrovský problém. Protichůdné rozsudky, neúnosná délka soudních řízení, sem tam skandál o propojenosti justice s podsvětím. Ovšem diskutujme a nic neuspěchejme. Rádoby "veselá" historka předsedy Ústavního soudu Rychetského o zcela nekompetentním, nesmyslném rozsudku z dob, kdy byl ministrem spravedlnosti, není vůbec humorná. Pokud za "blbost" není možné vést kárnou žalobu, tak za co je? Každý zaměstnanec za "blbost" platí, třeba i ztrátou zaměstnání. Lékaři či zdravotní sestry jsou za své omyly vystaveni hrozbě trestního stíhání. U soudců, kteří rovněž dokáží svými rozhodnutími zničit život či zdraví, jsme jaksi nad věcí. Reforma, o které ale musíme napřed důkladně a pořád dokola diskutovat, působí jako fráze. Má někdo vůbec zájem na tom, aby se situace v našem soudnictví skutečně zlepšila?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…