Senátor Balatka: Potřebujeme hlavně vzájemnou ohleduplnost, trpělivost, klid, rozvahu a laskavost

15.03.2020 8:32

Komentář na facebookovém profilu k nouzovému stavu

Senátor Balatka: Potřebujeme hlavně vzájemnou ohleduplnost, trpělivost, klid, rozvahu a laskavost
Foto: miroslavbalatka.cz
Popisek: Miroslav Balatka

V současné době prožíváme ne zrovna jednoduché období. Nouzový stav a dodržování omezení, která z něho vyplývají a která nás v nejbližších dnech a týdnech čekají, bude pro mnoho z nás složité. Každý z nás i z lidí našeho okolí to ucítí v nějaké míře na vlastní kůži. Bude to mít dopad na chod domácností, na který jsme zvyklí, na zaměstnání, na rodinný rozpočet, na volný pohyb, na setkávání s našimi blízkými v nemocnicích, na cestování, na trávení volného času, i na návštěvy hospod, kulturních a sportovních akcí. Dotkne se to zkrátka nás všech a v mnoha oblastech.

Mějme prosím na paměti, že tahle opatření se dějí hlavně proto, aby jednak ochránila ty nejzranitelnější z nás - a také aby se předpokládaný nárůst nemocných podařilo udržet ve zvládnutelných mezích. Tím, že tyto nepříjemné a omezující opatření budeme zodpovědně dodržovat, posloužíme nám všem nejlépe.

Prosím, mysleme na to.

Přestože smyslu některých omezení ne tak docela rozumím, plně je respektuji. Jsou zcela v kompetenci vlády ČR a ta za tato opatření nese odpovědnost. Nadávat je sice možné, ale věci to v tuto chvíli nijak nepomůže. Snad jenom vnímat i další důležité informace z jiných oblastí, které přes každodenní vládní tiskovky ke koronaviru mohou zapadnout.

Co ale v tuto chvíli potřebujeme jako společnost nejvíce je vzájemnou ohleduplnost, trpělivost, klid, rozvahu, a laskavost. A soudržnost. To vše je v nás.

Chtěl bych podpořit a poděkovat všem, od zdravotníků a lékařů, kteří jsou v "první linii", leckdy i s chybějícími ochrannými pomůckami, přes pracovníky samospráv až po rodiče, kteří zůstávají s dětmi doma díky zavřeným školám.

Držme při sobě. Zvládneme to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě