Senátor Balatka: Volím kandidáta, který ctí hodnoty, které jsou mi blízké

27.01.2023 20:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k volbě prezidenta.

Senátor Balatka: Volím kandidáta, který ctí hodnoty, které jsou mi blízké
Foto: miroslavbalatka.cz
Popisek: Miroslav Balatka

Tak a je to tam.

Jsou rozhodnutí lehká a těžká, jsou rozhodnutí složitá a někdy i bolestivá. Dnes do 22 a zítra do 14 hodin naše republika rozhoduje o svém prezidentovi na dalších 5 let. Volba je jenom na vás a můžete využít svého demokratického práva zvolit toho, kdo je vám bližší.

Běžte k volbám, je to důležité. A jsem spolu s vámi zvědavý, jak to tentokrát dopadne.

Nechci nikoho přesvědčovat, koho má nebo nemá volit, to je každého věc a každý má pro svou volbu svoje důvody. Připojím jenom svůj pohled jako voliče. Pro mne bylo rozhodnutí, koho volit, tentokrát jednoduché. Volím kandidáta, který ctí hodnoty, které jsou mi blízké, který hledá řešení a konsenzus, spojuje. Jenom s klidem a vzájemným respektem se podle mého můžeme jako země dostat dál.

Můžeme být také reprezentováni konečně po 20 letech i v zahraničí jinak, než skandály s chilskými pery, nadbíháním ruskému a čínskému režimu, virózami z ruské ambasády u nádherných korunovačních klenotů, té chlouby české státnosti, nebo obrovskými střety zájmů v souvislosti s evropskými dotacemi, popřípadě daňovými úniky ve Francii. Může to být následujících pět let úplně jiné. Buď se vydáme směrem k současnému Maďarsku nebo vykročíme jasně směrem ke stabilizovaným západním zemím, kam naprostá většina z nás vždy chtěla a kam podle mého patříme. Je to jenom na nás.

P. S. Obávám se, že toto rozhodování o prezidentovi bude vzhledem k velmi vypjaté a  konfrontační kampani jednoho z kandidátů pro naši republiku také velmi bolestivé. Bolestivé v tom, že chvíli potrvá, než se zahojí rány způsobené nejenom účelovým vyvoláváním strachu z války, která je blízko nás. Ale pevně věřím, že to dokážeme a že se tyto rány zahojí. Ať už to dopadne zítra jakkoli. S jedním ze dvou kandidátů to ale půjde myslím o mnoho snáz. Držme si palce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče