Senátor Čunek: Bečva? Naštval mě ministr Hamáček

15.01.2021 13:28

Komentář na facebookovém profilu k otravě Bečvy.

Senátor Čunek: Bečva? Naštval mě ministr Hamáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Často jsem od vás mnohých dotazován na vyšetřování otravy Bečvy. Ano, naštval mě ministr Hamáček, který řekl, že do 20.12. 2020 bude jasno, protože budou posudky. A nebyla to pravda. Chudák ministr, ještě nepochopil, že tvrdit něco v médiích může, až si věci ověří. Je to problém zvláště proto, že nejen my, co žijeme kolem Bečvy, jsme na havárii desetiletí citliví.

Víte, byl jsem u řeky den po otravě a viděl ty tisíce otrávených ryb. Přes všechny emoce však všichni musíme respektovat zákon. Pokud vyšetřování podezření trestného činu provádí policie, pak je neveřejné a nikdo kromě zákonem určených osob nemá právo do něj vstupovat. A výstupy různých politiků s řečmi, jak zajistí, prosadí či vyřeší kdo otravu způsobil jsou k smíchu nebo spíše k pláči.
Při veškerém respektu však mám právo se ptát a vypadá to, že policie si ve zjištění původce otravy věří. Budu se ptát dál, a jistě ne sám, aby šetření náhodou nechtělo usnout až do příštích voleb…

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…