Senátor Czernin: Viděl jsem mladé odhodlané muže a ženy

11.02.2023 18:11 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výcviku ukrajinských vojáku v České republice.

Senátor Czernin: Viděl jsem mladé odhodlané muže a ženy
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomáš Czernin

Viděl jsem, jak probíhá výcvik ukrajinských vojáků v Libavé. Zážitky z něj budu vstřebávat ještě hodně dlouho. 

Viděl jsem mladé odhodlané muže a ženy, kteří si svůj osud nezvolili. Namísto toho, aby byli se svými rodinami, vychovávali své děti a žili svobodné životy, se zbraní v ruce jsou součástí výcviku, který koordinuje společně s českou armádou také EU a NATO.

Řada z nich už na frontě byla a všichni se tam po dokončení výcviku vrátí. Ostatně jejich domovy jsou pod ruskou palbou už od roku 2014. Bránit svou zemi pokládají za samozřejmost.

Nebrání však „pouze“ území Ukrajiny. Společně s Jana Černochová a parlamentní delegaci jsme jim poděkovali za to, že doma bojují za budoucnost celé Evropy.  Slíbili jsme jim, že Česká republika bude i nadále je i svobodnou Ukrajinu podporovat. Ostatně proto naše vláda schválila jejich výcvik v Libavé.

Výcvik má obrovský přínos i pro naši armádu. Naši vojáci mají příležitost poznat zkušenosti svých ukrajinských kolegů, kteří už zažili krutost válečné fronty v blízkosti svých domovů. Jsem přesvědčen o tom, že podobnou zkušenost čeští vojáci poznají pouze z vyprávění. I proto je potřeba, aby Ukrajina zvítězila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A Czernin si bude v křsílku lebedit zatímco jiní budou hloupě umírat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 11.02.2023 18:51:30
Senátor Czernin: Viděl jsem mladé odhodlané muže a ženy , ať si jdou zdechnout do války za cizí zájmy, a já budu v klidečku dále kšeftovat, pobírat dotace ..

|  6 |  0

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce