Senátor Valenta: Ano srovnávací studii

24.08.2019 12:17

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na vytvoření nezávislé studie, která posoudí dvě varianty nemocnice ve Zlíně

Senátor Valenta: Ano srovnávací studii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Plně podporuji variantu, aby byla vytvořena nezávislá, relevantní srovnávací studie, která jasně vyhodnotí, zda je vhodnější modernizace stávajícího areálu, nebo výstavba nové Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. A to i přesto, že se tato varianta hejtmanu Čunkovi pranic nelíbí. Spolu s ostatními zastupiteli za Stranu soukromníků to říkám od samého začátku.

Doposud takové plnohodnotné, zodpovědné srovnání neexistovalo. Hejtman se ho bál jak čert kříže, a proto s takovou nelibostí nesl i to, když jsme jako opozice předložili nezávislá expertní stanoviska, ve kterých odborníci nabourali představu, kterou hejtmanství vtloukalo veřejnosti dlouhé měsíce lidem do hlavy – tedy že nová nemocnice je jediným správným řešením.

V tomto kontextu vítám aktuální změnu kurzu a jsem rád, že se koalice domluvila na tom, že konečně přestane tabuizovat modernizaci současného areálu KNTB a zpracuje v tomto ohledu snad skutečně nezávislou studii.

Jen je škoda, že jsme ztratili několik měsíců zbytečným handrkováním ve snaze zastavit zbrklou sólo akci hejtmana Čunka. Ta by mohla přivodit bankrot krajského rozpočtu a kromě toho by byla zcela nezodpovědná k osudu dalších okresních nemocnic, ale také k lékařům, zdravotnímu personálu a v konečném důsledku i pacientům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…