Senátor Valenta: Ať žije gender

02.11.2017 20:34

Přiznám se, že v poslední době mi naskakuje husí kůže, když slyším debaty o genderové vyváženosti. Holky jsou přece holky a kluci jsou jednou pro vždy kluci. Muži jsou muži a ženy zase ženy. Nic mezi Tím.

Senátor Valenta: Ať žije gender
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Vůbec proto nechápu, proč by měly padnout miliony na další nesmyslný projekt zvaný Genderová rovnost na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy. Už samotný název zní opravdu zvláštně. MŠMT by se podle mého názoru mělo věnovat zcela jiným prioritám, než je genderová rovnost. Ať si holky nosí batohy růžové, modré, zelené, žluté nebo třeba strakaté a stejně tak kluci – je to jen otázka jejich vkusu. Nijak se nepohoršuji nad tím, že holky dávají přednost panenkám a kluci autům a jako rodič je nikdy nebudu nutit do opaku – je to tak přece již tisíce let. Navíc se už ¨v současné době rozdíly stírají - přece dnes výjimkou nejsou ani děvčata, která milují třeba rychlá auta a motorky nebo naopak kluci, kteří volí povolání „zdravotní bratr“ nebo si v dětství hrají s panenkami a pomáhají mamince s pečením cukroví. Stejně tak nejsou výjimkou muži na rodičovské dovolené a ženy, které se finančně starají o domácnost. Je to normální, každý jsme originál se svými zájmy a každý máme možnost volby. A argumenty o rozdílných prioritách při výběru povolání? Nemyslím si, že nastane doba, kdy se ženy ve velkém pohrnou třeba pracovat do dolů – stejně, jako se muži (až na výjimky) ve velkém nebudou ucházet o profese „kosmetik“ nebo „pedikér“. A i kdyby se to stalo – je to jen jejich věc. Tak proč zase budeme řešit nesmysly a plýtvat penězi, které jsou potřeba jinde? Ať si každý přirozeně zvolí svou cestu. Já budu například rád, když si ženy zachovají svou ženskost a muži svou mužnost a žádná třímilionová studie na tom nic nezmění.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.