Senátor Valenta: Češi mají jedno z nejvyšších zdanění práce na světě

09.01.2020 7:32

Komentář na facebookovém profilu ke zdanění práce

Senátor Valenta: Češi mají jedno z nejvyšších zdanění práce na světě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Dlouhodobě posloucháme pohádky o tom, že se máme dobře. Naše vláda se plácá po ramenou, jak dobře hospodaří. Podobné články ale snad otevřou oči každému (ZDE). A nic na tom nemění fakt, že např. tento pochází z konce letošního léta. Fakt je ten, že naše země má jednu z nejvyšších daňových zátěží na světě. Například bezdětné osoby odvedou státu každý měsíc téměř polovinu výplaty – přesně 43,7% platu.

Na to, jak vysoké zdanění máme, však v naší zemi jsou ve srovnání s ostatními zeměmi podprůměrné příjmy. Například sousední Němci a Rakušané dostanou po zdanění a odvodech víc, než Češi před zdaněním. Kromě toho máme ve srovnání s ostatními zeměmi velmi nízkou kupní sílu. Je to podle vás v pořádku?

Na toto téma jsem se již v minulosti vyjadřoval nesčetněkrát. Neměl by stát přestat slibovat a rozhazovat tam, kde to není efektivní? Neměl by naopak začít podporovat oblasti, kde je to žádoucí?

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…