Senátor Valenta: Gratuluji českým studentům

29.06.2019 11:32

Komentář na facebookovém profilu k ocenění mladých českých vědců

Senátor Valenta: Gratuluji českým studentům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Vždy mne velmi potěší, když se dočtu o tom, že Česká republika má velmi talentované a úspěšné studenty. A pokud je to navíc v oblasti vědy a výzkumu ve zdravotnictví, radost mám o to větší. Hned čtyři mladé české vědce tak ocenil francouzský nositel Nobelovy ceny za chemii Jean-Marie Lehn. Jejich práce, zabývající se zlepšením léčby rakoviny, epilepsie či lékovými interakcemi, zaujaly celou porotu farmaceutické soutěže.

Pevně věřím tomu, že podobní mladí odborníci, kteří mohou být ve své oblasti velkým přínosem, najdou své uplatnění a především vhodné podmínky ke svému rozvoji a další práci v naší zemi. Řada talentovaných absolventů nám totiž každoročně odchází do zahraničí, což je škoda. Musí u nás mít takové podmínky, aby se jim vyplatilo v Česku zůstat, případně se sem se získanými zkušenostmi rádi vraceli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.