Senátor Valenta: Neuvěřitelná šikana živnostníků

04.09.2019 12:18

Komentář na facebookovém profilu k problémům živnostníků, podnikajících v gastronomii

Senátor Valenta: Neuvěřitelná šikana živnostníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Vůbec se nedivím, že řada provozovatelů hospod a restaurací už dávno svou činnost pověsila na hřebík. Vždyť šikana, které jsou vystavováni, je do nebe volající. Proč by si majitel jakéhokoliv areálu nemohl svobodně vyhodnotit, koho dovnitř jako klienta chce vpustit, a koho naopak ne? Ať už jde o kuřáky, děti, nebo kohokoliv či cokoliv jiného. Jaképak se dopustí majitel podniku diskriminace, když na něj umístí ceduli, že podnik není určen pro mládež do 18 let? To je důvod k padesáti tisícům na pokutě?

Navíc k tomu měl logické důvody – nechtěl se dostat do situace, kdy bude mládež obcházet zákon tím, že si prostřednictvím starších kamarádů bude objednávat alkohol. Tím, kdo by ve finále totiž byl popotahován, by byl právě majitel restaurace. V okolí je navíc údajně podniků pro mládež bezpočet. Proč si vlastník nemůže určit, komu je jeho podnik určen? Není tím naopak on sám diskriminován? A co kuřáci? Nejsou oni tímto úhlem pohledu diskriminováni tím, že jsou jim prostory restaurací uzavřeny?

Jsem nekuřák a otec dětí. Pokud bych však na jakékoliv provozovně viděl ceduli „nekuřákům vstup zakázán“, případně "zákaz vstupu rodinám s dětmi", v klidu půjdu o dům dál. Tak, jako já mám možnost si vybrat, do kterého podniku půjdu, musí mít majitel podniku možnost si vybrat, koho vpustí dovnitř – i kdyby to měli být například výhradně majitelé dlouhosrstých psů, nebo chovatelé andulek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.