Senátor Valenta: Příroda si poradí

28.01.2020 12:18

Komentář na facebookovém profilu k důsledkům mírné zimy

Senátor Valenta: Příroda si poradí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Letošní zima prozatím nemá typicky zimní průběh. Pro motoristy dobrá zpráva, děti by ale jistě raději přivítaly bílou zimu a sněhové radovánky. Podle prognóz meteorologů se ani v následujících dnech výrazné změny nedočkáme.

Někdo současné počasí přičítá klimatickým změnám. Často jsem svědkem až panického strachu některých lidí z dopadů takto mírné zimy a slyšel jsem už dokonce celou řadu katastrofických scénářů.

Ano, „Ladovská zima“ má své kouzlo, ale větru, dešti neporučíme. Já osobně v současném počasí navíc až tak zásadní problém nevidím. Už můj děda, který byl hospodář, vždy říkával, že po chladných a vlhkých letech přicházejí roky teplé suché. Příroda si zkrátka poradí a na nás je, abychom vzali rozum do hrsti a navázali na naše předky – například v oblasti zadržování vody v krajině, to považuji za nezbytné.

Zajímá mne však, jakou zimu preferujete vy? Vyhovuje vám současné počasí a za sněhem raději vyrazíte do hor, nebo byste raději tuhý mráz a sníh? Děkuji za všechny vaše názory.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Projekt EU potřebuje vdechnout nový život, proto nabízím vizi pro Evropu

12:12 Gregorová (Piráti): Projekt EU potřebuje vdechnout nový život, proto nabízím vizi pro Evropu

Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová pokřtila na Den Evropy unikátní sborník Vize pro Evropu. D…