Senátorka Hubáčková: Jako staromilec chci, abychom do Ústavy zasahovali minimálně

11.06.2020 13:30

Projev na 24. schůzi Senátu dne 11. 6. 2020 k návrhu senátního návrhu ústavního zákona senátora Martina Červíčka a dalších senátorů, kterým se mění Listina základních práv a svobod

Senátorka Hubáčková: Jako staromilec chci, abychom do Ústavy zasahovali minimálně
Foto: archiv Anny Hubáčkové
Popisek: Anna Hubáčková (KDU-ČSL)

Děkuji za slovo, chtěla bych ve svém vystoupení říct, nejsem nositel zbraně, mám spoustu kamarádů, kteří zbraně nosí, spoustu kamarádů, kteří zbraň nenosí, pracovala jsem se zákonem o zbraních.

Můj důvod, proč nezvednu nebo nebudu hlasovat pro tento zákon, je, že jako občan ctím naši ústavu a Listinu základních práv a svobod, jsem velký staromilec, chtěla bych, abychom do těchto dokumentů zasahovali minimálně, pokud skutečně máme velmi vážný důvod, necítím takové obavy o to, že nám někdo chce odebrat právo nosit zbraň. Naopak si té normy, se kterou jsem pracovala, moc vážím, možná zaslouží nějaké posílení, už v průběhu projednávání jsem všem aktérům petice a všem zastáncům říkala, budu připravena s vámi spolupracovat na zlepšení naší normy, tak abychom se o ni mohli opřít. Prosím, zkusme ústavu nerušit, nerozšiřovat, nezasahovat do ní.

Jenom bych chtěla ještě doplnit svoji zpravodajskou zprávu v tom, aby byl dobře pochopen teď ten procedurální postup. Projednáváme změnu ústavního zákona, ale dnes ještě ne přesné znění nebo ne předložený návrh, který by měl být dnes schvalován 3/5. Ne. Aby nevznikl dojem, že už dneska hlasujeme o zákonu a potřebujeme 3/5. Je to návrh, který půjde do Poslanecké sněmovny klasickým hlasováním. Přikláním se ještě jednou na závěr své řeči, nezasahujme do ústavy. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…