Sikora (ČSSD): Osm milionů korun míří na obnovu a rozvoj venkova

23.02.2015 5:27

Moravskoslezský kraj opět podpoří obnovu a rozvoj venkova. Vyčlenil ze svého rozpočtu 8 milionů korun, které přispějí k větší bezpečnosti v obcích, kvalitnějšímu využití volného času, modernizaci zdravotnických středisek či místních komunikací.

Sikora (ČSSD): Osm milionů korun míří na obnovu a rozvoj venkova
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj Martin Sikora

Program Podpora obnovy a rozvoje venkova v Moravskoslezském kraji je vyhlašován od roku 2004. Od té doby pomohl zrealizovat více než osm set projektů za stovky milionů korun:  „Od roku 2004 jsme prostřednictvím 837 projektů rozdělili částku 267 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Martin Sikora.

Do programu se se svými záměry mohou přihlásit obce do 2 tisíc obyvatel, které mohou získat až 250 tisíc korun a dobrovolné svazky obcí. Ty mohou získat až 150 tisíc korun. Lhůta pro podávání žádostí je od 26. března do 15. dubna 2015.

Podpořeny budou projekty obcí, které poslouží ke zlepšení podmínek v oblastech venkovské infrastruktury, bezpečnosti, volnočasových aktivit, v mateřských a základních školách, pomohou rekonstruovat a modernizovat zdravotní střediska a místní komunikace.  Svazky obcí mohou svými projekty rozvíjet aktivity komunitního života v mikroregionu prostřednictvím činností projektových manažerů a poradců, kteří svazkům obcí zvyšují šanci získat další finanční prostředky z jiných dotačních a evropských fondů.

„V minulém roce jsme podpořili například projekt obce Rohov zaměřený na modernizaci venkovské infrastruktury ke sportovním areálům, projekt městyse Spálov přispěl k druhé etapě úprav Panenské zahrady, v obci Nové Sedlnice přispěl projekt na rekonstrukci úřadu. Podpořeno bylo také čtrnáct svazků obcí, které využily finanční prostředky například v  poradenství, administrativě, managementu a propagaci mikroregionů,“ dodal náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Martin Sikora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-moravskoslezsky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů