Skopeček (ODS): Agresivita a nenávist odborů k podnikání roste

03.02.2015 11:51

Výpady předsedy odborových svazů Josefa Středuly vůči živnostníkům ohledně jejich plateb na zdravotní pojištění jsou neakceptovatelné, nešťastné a vytvářejí v naší společnosti zbytečný konflikt mezi zaměstnanci a OSVČ.

Skopeček (ODS): Agresivita a nenávist odborů k podnikání roste
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Požadovat dnes po OSVČ zvýšení plateb na zdravotní pojištění může jen ten, kdo chce přispět k jejich likvidaci a kdo má radost z delších front na úřadech práce. Pan Středula přeci musí vědět, že nemocnost živnostníků je dramaticky nižší než nemocnost zaměstnanců a jednoduché srovnání odvodů těchto dvou skupin je více než zavádějící.

Trápí-li dnes pana Středulu nedostatek financí ve zdravotním systému, měl by se "chytit za nos" za roli, jakou on a jeho odbory sehráli při rušení zdravotnických poplatků. Hlasitá podpora tomuto neodpovědnému návrhu ze strany odborů přispěla k výpadku financí, které se dnes musí nahrazovat z daňových příjmů. Česká republika přitom patří dlouhodobě mezi státy, kde podíl soukromých výdajů na zdravotnictví je ve srovnání s vyspělými zeměmi jeden z vůbec nejnižších.

Živnostníci jsou pro naši ekonomiku, pro zaměstnance a pro nás všechny nezastupitelnou a důležitou skupinou, která to nemá pod touto levicovou vládou jednoduché. O pozitivní roli odborů toho v poslední době říci příliš nejde. Jejich vzrůstající agresivita vůči podnikání a stále bližší spojenectví s ČSSD je cestou, která nakonec uškodí odborům samotným. Už dávno není možné považovat je za nezávislé sdružení hájící práva svých členů. I v tomto kontextu se dívejme na jejich dnešní aktivity a návrhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.