Skopeček (ODS): Protestujeme proti snahám zvyšovat daně aktivním a úspěšným

06.11.2015 17:52

Kategoricky odmítáme dnešní slova premiéra Bohuslava Sobotky pro server iDNES.cz, že zde existuje prostor pro zvýšení daní bohatším a velkým firmám jako řešení rostoucích výdajů spojených se stárnutím naší společnosti. Aktivní a úspěšné firmy, podnikatelé a spoluobčané nemohou být trestáni za neschopnost Sobotkovy vlády přijít s promyšlenými opatřeními, která by připravila zejména penzijní a zdravotní systém na stále rostoucí počet starších obyvatel.

Skopeček (ODS): Protestujeme proti snahám zvyšovat daně aktivním a úspěšným
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Místo reforem zdravotního a penzijního systému přistoupila levicová vláda k nezodpovědné, krátkozraké a populistické politice rušení penzijní reformy a zdravotních poplatků, které přinášely zdravotnictví dodatečné finance navíc. Účet za tuto populistickou politiku Sobotkovy vlády mají dle premiéra zaplatit úspěšní a podnikaví spoluobčané a firmy. Je to nepřijatelné z principiálních důvodů, trestat aktivitu a úspěch je demotivující a nesprávné. Je to nepřijatelné ale i z ekonomických důvodů. Daňová zátěž u nás nízká není a její další zvýšení podváže ekonomickou aktivitu v budoucnu. To Česká republika potřebuje ze všeho nejméně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…