Šlachta (Přísaha): Na uvolněný prostor na našem trhu si brousí zuby zahraničí

19.10.2022 9:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nedostatečné pomoci vlády s řešením dopadů krize

Šlachta (Přísaha): Na uvolněný prostor na našem trhu si brousí zuby zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Koukali jste na Otázky Václava Moravce? Byl tam Daniel Hůle z Člověka v tísni. A prezentoval jasná čísla, která ukazují, že počet příspěvků na bydlení nenarůstá takovým tempem, jako je vážnost situace.

A má pravdu. Je zcela evidentní, že lidi, kteří potřebují pomoci, je pořád víc. Odhaduje, že 75 % potenciálních příjemců příspěvku na bydlení ho nečerpá. Proč? Přebujelá byrokracie, totální zahlcenost úřadů práce a nízká motivace úředníků. Situace s bydlením byla špatná už před současnou krizí a teď se to jenom zhoršuje.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí

Na přílišnou komplikovanost dávek jsem Jurečku upozorňoval už v červnu! Slíbil, že do podzimu se všechno vyřeší. Nevyřešilo. Jako vždycky.

A jaký je výhled pro příští rok? Růst nezaměstnanosti, firmy budou propouštět, nebo dokonce zavírat provoz, protože jim v krizové situaci stát účinně nepomáhá. A na uvolněný prostor na našem trhu si brousí zuby zahraničí.

My chceme, aby co nejvíce podniků bylo v českých rukou. Scénář dominového efektu, kdy bude padat jedna česká firma za druhou a po čase je skoupí zahraniční investor, je nepřijatelný.

Co navrhujeme za Přísahu? Zastropovat cenu elektřiny na tři a půl koruny, snížit DPH na základní potraviny na pět procent, zjednodušit byrokracii, aby lidi, kteří potřebují rychlou pomoc, nemuseli vyplňovat desítky a desítky dalších formulářů. A hlavně mít vládu, která lidem bude chtít v krizi pomoc, ne je nechat padnout na dno.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…