Sláma (Trikolora): T. G. Masaryk, zakladatel naší republiky.

07.03.2023 13:33 | Komentář

173 let od narození T. G. Masaryka.

Sláma (Trikolora): T. G. Masaryk, zakladatel naší republiky.
Foto: Archiv JS
Popisek: Místopředseda Trikolory Josef Sláma

Připomínáme si narození T. G. Masaryka, bylo toho napsáno o něm mnoho , dovolím si tvrdit že byl zajímavou osobností i bez prezidentského úřadu. Jeho cílevědomost, neochvějné přesvědčení o svých názorech, intelektuální schopnosti i jistá vícedimenznost a rozmanitost uvažování ho jistě předurčila k tomu aby zanechal stopu alespoň ve světě akademickém, pro štěstí naší země nezůstalo jen u toho.

Masaryk svým jednáním a životním příběhem ukázal že byl svůj, byl typickým nekývačem. Musím čistě lidsky obdivovat a pistupovat s velkým respektem k postojům  k  Hilsneriádě či k nepravosti královédvorského a zelenohorského rukopisu , v roce 1886 zveřejnil T. G. Masaryk v časopise Atheneum příspěvek filologa Jana Gebauera o potřebě dalšího zkoumání pravosti Rukopisů královédvorského a zelenohorského. Sám příspěvek podpořil vlastní statí. Tyto kroky svědčí o nekomfortnosti, odvaze Masaryka a připravenosti jít proti většinovému názoru.

Masaryk též pochopil o čem politika je, uměl perfektně pracovat se svojí prezentaci, mnohdy využíval či i zneužíval své autority.

Jistě byl svými mnohými názory vzdálen těm mým, jsem i vzdálen pompézní glorifikaci, vědom si nebezpečí černobílých pohledů. Přesto musím konstatovat Masaryk byl výjimečnou osobností, skýtající mnoho předností i kvalit a o naši státnost se zasloužil měrou vrchovatou, hodnou úcty, která stojí vždy za to si ji připomínat

Převzato z profilu politika.

Josef Sláma

  • Trikolora
  • Místopředseda Trikolory
  • zastupitel měst. části

Článek byl převzat z Profilu Josef Sláma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…