Šmída (Piráti): Důležitější volby ještě nebyly. Nezahoď svůj hlas

11.07.2017 15:27

Už jsme to slyšeli mockrát: Kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zakázali. Ale je to právě tento způsob myšlení, který nikdy nic nezmění.

Šmída (Piráti): Důležitější volby ještě nebyly. Nezahoď svůj hlas
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Říká se, že nespokojení občané k volbám nechodí. Není to paradox? Právě svou nevolbou pomáhají udržet u moci právě ty politiky, kteří je znechutili. Současní političtí představitelé, místo toho, aby se obhájili, tak házejí špínu jeden na druhého. Celá politika pak vypadá jako kýbl plný špíny.S tím pak souvisí další klasická hláška: Slušnej člověk nemá v politice šanci! Ba, co víc! Slušnej člověk se do politiky ani nehodí! A ono to tak v těch průzkumech opravdu vypadá. Strany a lidi, kteří jsou spojeni s nejrůznějšími skandály, znovu a znovu dostávají hlasy svých věrných a do sněmovny se pravděpodobně opět dostanou. Důležitější však bude, kdo v té sněmovně bude s nimi. Kdo jim bude dýchat na záda, kontrolovat, zveřejňovat, vyvolávat diskuzi a dodávat argumenty. Jsem přesvědčen, že Piráti ve sněmovně můžou Česku jedině prospět.

Následující volby budou první po mnoha letech, kde nebudou ústředním tématem poplatky v nemocnici či hýbání s daňovými sazbami. Víc, než kdy jindy, půjde především o svobodu a demokracii, ať už to zní jakkoli vznešeně. Žijeme v zastupitelské demokracii, a jedním z úkolů občana-voliče je najít zastupitele, jež bude i jeho hlasem promlouvat v zastupitelských orgánech. A Piráti se nabízejí jako alternativa ke starým zkostnatělým stranám i podnikatelsko-politickým projektům. Dobrovolnický přístup, otevřenost a upřímná motivace lidí, kteří chtějí sdílet snahy o lepší budoucnost, to jsou jen jedny z mnoha argumentů, proč letos k volbám jít a volit Piráty.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…