Sobotka (ODS): Antisemitismus je zbraní proti demokracii

18.09.2014 16:33

V Senátu Parlamentu ČR se dnes konalo shromáždění, věnované problematice narůstajícího antisemitismu v Evropě a ve světě. Iniciovali je předsedkyně Komise pro sdělovací prostředky Senátu PČR Daniela Filipiová a místopředseda Senátu PČR Přemysl Sobotka.

Sobotka (ODS): Antisemitismus je zbraní proti demokracii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letící pták

Na Shromáždění vyzval k boji proti antisemitismu také ministr kultury Daniel Herman, biskup Václav Malý či ředitel Židovského muzea v Praze Leo Pavlát.

Izraelský velvyslanec v Praze Gary Koren účastníkům připomněl, že se odehrává mediální a propagandistická válka namířená proti principům demokracie.

O svých zkušenostech s antisemitismem promluvil Otto Dov Kulka, autor vzpomínkové knihy Krajina metropole smrti.

Přemysl Sobotka ve svém vystoupení připomněl, že již v roce 2006, v době, kdy byl Přemysl Sobotka předsedou Senátu, přijal Senát usnesení, ve kterém se důrazně ohradil proti zpochybňování holocaustu a takzvané „osvětimské lži“.

„Jsme svědky narůstajícího antisemitismu po celé Evropě. Je ale nutné si uvědomit, že tolerance vůči projevům jakékoliv nenávisti je prohrou demokracie, je prohrou nás všech. Takzvaná politická korektnost a vyváženost nás zbavuje našich vlastních hodnot a relativizuje kořeny, na kterých západní civilizace vyrostla,“ uvedl Přemysl Sobotka.

Senátorka Daniela Filipiová seznámila účastníky Shromáždění s návrhem usnesení, které předloží plénu Senátu, a které vyzývá ústavní činitele, aby vahou svých funkcí činili kroky proti narůstajícímu antisemitismu ve společnosti.

Přemysl Sobotka,
místopředseda Senátu
Parlament ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Přemysl Sobotka - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…