Sobotka (ODS): Počet hemodialyzačních středisek v kraji nepotřebuje rozšíření

21.11.2018 14:32

Rada Libereckého kraje na své včerejší schůzi projednala situaci po vypsání výběrového řízení na poskytování nové zdravotní služby v oboru nefrologie – hemodialýza v Jablonci nad Nisou.

Sobotka (ODS): Počet hemodialyzačních středisek v kraji nepotřebuje rozšíření
Foto: ODS
Popisek: Přemysl Sobotka

V pondělí se tímto tématem zabýval i Výbor pro zdravotnictví a členové jednomyslně přijali usnesení, které bylo podkladem pro jednání Rady kraje.  Rada se ztotožnila s usnesením výboru a následně bude materiál předložen příští týden krajskému zastupitelstvu.

„Současná kapacita hemodialyzačních středisek v Libereckém kraji odpovídá současným požadavkům na počty dialyzovaných pacientů a zároveň vykazuje rezervy v případě navýšení požadavku. Cílem kraje je udržet stabilní prostředí, kde základní péče zůstává v páteřních nemocnicích, které jsou vlastněné veřejnoprávními korporacemi. Vznik nového pracoviště hemodialyzačního střediska mimo páteřní nemocnice kraje by vedl k destabilizaci systému zdravotní péče v regionu, včetně jeho financování a personálního zabezpečení,“ citoval znění usnesení rady kraje náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysl Sobotka.

Krajský úřad Libereckého kraje, odbor zdravotnictví, vyhlásil na základě návrhu uchazeče výběrové řízení na uzavření smlouvy o poskytování služeb v oboru nefrologie – pracoviště hemodialýzy pro území okresu Jablonec nad Nisou. Orgány Libereckého kraje se tímto vyjadřují k síti dialyzačních pracovišť hrazených z veřejného zdravotního pojištění.

„Chci odmítnout praxi, ve které se nadstandardně placené lékařské obory privatizují, aby ve veřejně vlastněných nemocnicích a zdravotnických zařízeních zůstaly finančně podhodnocené lékařské obory. Pevně věřím, že Všeobecná zdravotní pojišťovna bude názor Libereckého kraje respektovat,“ uzavřel hejtman Martin Půta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.