Šrámek (ANO): Jsme snad něco méně než Australani a neumíme to stejně dobře?

09.10.2017 20:15

Lithium patří dnes mezi strategické suroviny hlavně díky rozvoji elektromobilů, ale i digitálních přístrojů vůbec. Nejsem odborník na tuto oblast, ale jako poslanec se k tomuto tématu musím a chci vyjádřit.

Šrámek (ANO): Jsme snad něco méně než Australani a neumíme to stejně dobře?
Foto: ANO
Popisek: Pavel Šrámek

To, co se stalo, je naprosto nestandardní a zarážející hlavně ve dvou aspektech, v čase a ve firmě. Ministr průmyslu za ČSSD podepsal velmi "zajímavou" smlouvu 14 dní před volbami. Proč teď, proč ne po volbách? Není to těkavý plyn, který by nám někam za 14 dnů unikl. Lithium je strategická surovina pro ČR a takového nerostného bohatsví moc nemáme. To považuji za naprosto skandální.

A pak firma. Tuto smlouvu podepsal ministr průmyslu s australskou společností, ne s českou. Proč? Jsme snad něco méně než Australani a neumíme to stejně dobře? Když pominu uhlí, pak umíme těžit uran, v době nedávno minulé i stříbro a další kovy. Navíc Austrálie je opravdu asi ta nejvzdálenější země, se kterou bych očekával smlouvu.. , a indície o možném personálním propojení na pana Bakalu v osobě manažera této firmy mě velice silně znepokojuje.

Počkejme si na vysvětlení ministra.. 

Pavel Šrámek

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…