Stanjura (ODS): ČSSD na konci sil chce poslat zemi do ještě větších problémů

13.09.2021 17:33 | Tisková zpráva

Plošné navyšování platů všem státním zaměstnancům, které navrhuje ČSSD, je podle prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury socialistický nesmysl, který může významně zhoršit rozpočtové problémy, do kterých Českou republiku zatáhla vláda ANO a ČSSD.

Stanjura (ODS): ČSSD na konci sil chce poslat zemi do ještě větších problémů
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

„‚Nikdo vám nedá tolik, kolik my vám slíbíme‘, tímto heslem se, zdá se, řídí sociální demokracie, která chce ještě předtím, než opustí Sněmovnu, utratit dalších více než 20 miliard korun ze státního rozpočtu. Plošné přidání všem státním zaměstnancům postrádá veškerou logiku. Pojďme se bavit o navýšení platů hygieniků, zdravotníků nebo učitelů. Musí ale jít o netarifní část platů, ať jsou ohodnoceni ti, kteří svoji práci dělají dobře. Dávat všem stejně bez ohledu na to, zda byli v první linii, nebo doma na home office, je socialistický nesmysl,“ říká první místopředseda ODS Zbyněk Stanjura.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Elektřinu vyvážíme, přesto ji podle kupní síly máme nejdražší v Evropě

21:10 Nacher (ANO): Elektřinu vyvážíme, přesto ji podle kupní síly máme nejdražší v Evropě

Projev na 105. schůzi Poslanecké sněmovny 11. června 2024 k energetice.