Stanjura (ODS): Kurzarbeit potřebuje úpravy, chceme i podporu živnostníků a malých firem

25.09.2020 19:21

Občanští demokraté nesouhlasí se současnou podobou vládního návrhu kurzarbeitu a ve Sněmovně navrhnou jeho úpravy, řekl to šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Podle něj chtějí poslanci nejsilnější opoziční strany udělat také všechno pro to, aby Sněmovna schválila již dříve navrhovanou podporu malých podniků a živnostníků.

Stanjura (ODS): Kurzarbeit potřebuje úpravy, chceme i podporu živnostníků a malých firem
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

„Kurzarbeit v obecné rovině podporujeme, nicméně s vládním návrhem ve stávající podobě nesouhlasíme. Není dostatečně flexibilní a nemotivuje zaměstnance k návratu do práce. Ve Sněmovně chceme načíst a prosadit příslušné změny. Kromě toho uděláme také všechno pro to, aby Sněmovna projednala a přijala prodloužení odpuštění sociálních odvodů malým firmám a sociálního pojištění živnostníkům do konce roku. Právě tyto dvě skupiny zajišťují spoustu pracovních míst a stát se k nim, obzvlášť v době opět se zpřísňujících opatření, nesmí postavit zády,“ vysvětluje předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…