Starosta Hocke: Hodně zdraví, štěstí, lásky a vzájemné tolerance

31.12.2019 6:34

Vždy se rád dívám dopředu, a proto se Vás pokusím seznámit s plánovanými akcemi. Rok 2020 bude opět o rekonstrukcích komunikací a stavbách pro sociální využití. Přeji Vám, milí Turnováci, také hodně sil k naplnění záměrů.

Starosta Hocke: Hodně zdraví, štěstí, lásky a vzájemné tolerance
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Turnova Ing. Tomáš Hocke (BPP)

V komunikacích budeme v roce 2020 pokračovat s rekonstrukcí II/610 a ulicí Přepeřskou od křižovatky s Nudvojovickou až po Přepeře, včetně vybudování nového chodníku od stavebnin k ul. Nudvojovická. Budou pokračovat práce na mostě přes Jizeru pod taktovkou ŘSD, bude provedena rekonstrukce Komenského ulice a opraven vjezd včetně nového chodníku do obchodně-výrobní zóny Vesecko. Snad dojde i na autobusovou zastávku u Lidlu.

V rámci školských staveb budeme budovat oddělení pro děti mladší tří let v MŠ Zborovská, budeme pokračovat ve velkém projektu Modernizace základních škol, v rámci kterého dojde k rekonstrukci a vybavení učeben, bezbariérovému zpřístupnění, budeme nadále pokračovat ve výměně oken na ZŠ Žižkova a ZŠ Skálova. Největší školskou stavbou pak bude rekonstrukce ZŠ Mašov.

V bytových zónách se pokusíme o zasíťování ulice Nad Šetřilovskem v bytové zóně Hruštice.

Našimi dotačními nadějemi je chodník v Mašově (od Sobotecké ulice k návsi), regenerace parku v sídlišti U Nádraží, rekonstrukce sportovního hřiště u ZŠ 28. října.

V rámci projektů životního prostředí bychom rádi provedli sadovnické úpravy v blízkosti Alzheimer centra, vysadili část městského sadu na Hruštici, snad dojde i na nějakou květnatou louku. Budeme pracovat na upřesnění nového odpadového systému města.

Z projektové přípravy je zcela zásadní projekt dostavby divadla, projekt nové městské knihovny, projekt opravy pasáže radnice, projekt haly TSC či projekt Revitalizace Stebenky.

O desítkách až stovkách drobných oprav a úprav se nezmiňuji, protože se stávají samozřejmostí.

Ve zkratce jsem Vás provedl záměry roku 2020. Do roku 2020 přeji všem hodně zdraví, štěstí, lásky a vzájemné tolerance, také hodně sil k naplnění záměrů a někdy společně na viděnou.

Tomáš Hocke, starosta města Turnova

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…