Strana „Trikolora Svobodní Soukromníci“ bojuje za zachování české koruny

08.06.2021 20:47

Strana „Trikolora Svobodní Soukromníci“ vyrazí napříč Českou republikou za zachování české koruny. Reaguje tak na vyjádření a odhodlání některých vládních či opozičních stran, které chtějí prosadit zavedení Eura.

Strana „Trikolora Svobodní Soukromníci“ bojuje za zachování české koruny
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pravicové strany spojily síly. Do voleb jdou společně jako „Trikolóra Svobodní Soukromníci“

Na své „TOUR“ navštíví dvacet šest měst, kde  budou sbírat podpisy pod petici za-korunu.cz.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18664 lidí

První zastavení se uskuteční už v pátek 4. června v Mělníku. „Tour“ bude završena v pátek 25. června v Rychnově nad Kněžnou. Veřejnost se tak může s touto problematikou více seznámit, osobně se setkat s lídry uskupení a společně podpořit petici. Lidé na místě obdrží za podpis 1 korunu a ocenění "hrdina české koruny".

Stanovisko strany „Trikolora Svobodní Soukromníci“ je totiž v této věci jednoznačné: Koruna patří k České republice, stejně jako patří koruna na hlavu českého lva - naopak na hlavu lva nepatří ani rudá hvězda, ani 12 hvězd žlutých.

„Chceme zachovat měnovou konkurenci, aby si lidé mohli vybírat, čím budou platit, takže je nutné zachovat českou korunu, která je pro nás navíc výhodná i makroekonomicky. Čím větší výběr, tím větší svoboda, a proto vnímáme zavádění možnosti platit kryptoměnami, jako je třeba i bitcoin, za pozitivní. Chceme rozvolnit zákony, které nutí lidi např. platit nejnutnější položky jen v korunách. To chceme nechat na domluvě soukromých osob. Zároveň podporujeme ústavní ochranu platby v hotovosti,“ uvedl Libor Vondráček, předseda strany Svobodných.

V případě přijetí eura hrozí s velkou pravděpodobností výrazné zdražení

„Pokud uděláme opak svěříme další významnou část naší suverenity do rukou nikým nevolených úředníků v Bruselu. Dnes si sice znehodnocujeme měnu sami, ale pokud bychom to chtěli přestat dělat, můžeme, po přijetí eura už to nebudeme moci přehodnotit.

Zkušenost Slováků je taková, že po přijetí eura se výrazně podražilo. Fixovaný kurz těsně před výměnou pro ně byl nevýhodný, lze předpokládat, že podobně by to mohlo být u nás. Každý si dnes může vybrat, co je pro něj lepší měna a tímto krokem by byla zmenšena možnost volby a snížena měnová konkurence,“ doplnil Libor Vondráček, předseda strany Svobodných.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…