Strana práv občanů Zemanovci volají po vzniku bloku levice

09.10.2020 11:33

Na přelomu července a srpna 2020 se mě novináři ptali, jak se Strana Práv Občanů ZEMANOVCI (SPOZ) staví k nadcházejícím krajským a senátním volbám. Odpověď jsem měl jednoduchou: „SPOZ jako taková nebude v krajských a senátních volbách 2020 kandidovat, mimo jiné i z toho důvodu, že levice je už tak velmi roztříštěná a se stranami na levici, to dle aktuálních preferencí, nevypadá vůbec dobře. Takže momentálně jsou pro SPOZ prioritou volby do Poslanecké sněmovny, které by se měly konat v říjnu 2021. Těmto volbám věnuje SPOZ veškerou svoji činnost a úsilí“.

Strana práv občanů Zemanovci volají po vzniku bloku levice
Foto: SPOZ
Popisek: SPOZ

Dnes máme po krajských volbách a po prvním kole voleb do Senátu. To, co jsem před těmito volbami předpokládal, se bohužel pro levicové strany naplnilo. Možná právě i díky SPOZ nemají strany na levicovém spektru politické mapy zastupitelských mandátů ještě méně, než ve skutečnosti mají (SPOZ nechtěla tříštit hlasy na levici).

Zaslechnul jsem výrok, že pravici spojují peníze a levici rozdělují ideje. Nicméně řada bodů v našich programech je společná a o formě spolupráce levicových subjektů není problém jednat, protože jediným možným řešením pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2021 je předvolební koalice menších podobně smýšlejících stran.

Pravice už dospěla k tomu, že je nutné se před volbami do Poslanecké sněmovny v roce 2021 spojovat. To samé musí nastat na levici. V opačném případě to může dopadnout pro levicové subjekty katastrofálně.

Kromě politiky tady a teď musí tento blok levice veřejnosti nabídnout určitý, konkrétní společenský projekt, vizi budoucnosti.

Budoucnost levice je v koalici levicových stran. Proto SPOZ volá po vzniku bloku levice. A prosím nezapomínejme, že pan prezident Miloš Zeman je pořád čestným předsedou SPOZ.

Martin Šulc

předseda SPOZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…