Středočeská organizace STAN má lídra pro krajské volby

07.12.2015 22:00

Středočeský krajský výbor STAN jednomyslně podpořil jako svého kandidáta na hejtmana Středočeského kraje Víta Rakušana, starostu Kolína, který kandidaturu přijal a středočeské STAN do krajských voleb povede.

Středočeská organizace STAN má lídra pro krajské volby
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„STAN reprezentují starostové a výrazné nezávislé osobnosti s čistým štítem a skutečnými životními a pracovními zkušenostmi, kteří umí rozhodovat, bavit se s lidmi a nést odpovědnost. Mě jako svého kandidáta navrhl krajský výbor složený právě z takových kolegů starostů ze Středočeského kraje a taková důvěra zavazuje i motivuje,“ říká Vít Rakušan.

Pro krajskou organizaci STAN byl Mgr. Vít Rakušan jasným tipem do čela kandidátky. Během svého pětiletého působení v čele Kolína dokázal, že je možné město nezadlužovat, otevřeně komunikovat, nekrást, mít jasný cíl, spravedlivě a řádně hospodařit s veřejnými prostředky, nepohrdat lidmi a za každých okolností jim naslouchat. Podporu kolínských obyvatel tomuto politickému stylu pak ukázaly loňské volby, kde Rakušanovo uskupení Změna pro Kolín dostala bezmála 64 % hlasů.

Teď chce Vít Rakušan jako kandidát na hejtmana nabídnout občanům jiné pojetí této funkce – jako osoby, ale i samotné instituce krajského úřadu: „Středočeský kraj si zaslouží změnu stylu vedení, přístupu k lidem. Hejtman musí být vnímán jako pomocník a opora městům, obcím, lidem ve Středočeském kraji, nikoliv jako zbytečná a občanům neznámá instituce. Středočeský kraj považuji za výjimečně zajímavý region s obrovským potenciálem, který se doposud kvůli omezenému stranickému pohledu nynějších i předchozích vládců dostatečně nevyužíval.“

STAN dlouhodobě prosazuje rovné příležitosti pro všechny obce, města a jejich občany, nikoliv dotace podle stranické příslušnosti starostů. Cílem zástupců krajské organizace STAN je reálné potřeby občanů a obcí prosazovat i z pozice kraje jako předpoklad dalšího rozvoje a konkurenceschopnosti regionu.

„Prioritou je bezpečný kraj ve všech významech daného slova – potírání kriminality, důsledná ochrana obyvatel před hrozbami spojených s terorismem, případnou migrační vlnou, živelnými katastrofami či jakýmkoli jiným druhem ekologických katastrof. Dále dostupná a rychlá zdravotnická pomoc, kvalitní vzdělání, bezpečná doprava na kvalitnějších komunikacích, logický a adresný systém pomoci v nouzi. Vytvoření průhledného a transparentního kraje, kdy i občané mají možnost spolupodílet se na rozhodování a díky otevřenosti i kontrolovat veškeré důležité procesy,“ nastiňuje stručně svůj program Vít Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…