Svoboda (ODS): Moje rodné město potřebuje také lepší a zdravější budoucnost

22.03.2022 15:18

Bohuslav Svoboda znovu primátorem? Chceme návrat k profesionálnímu řízení města zní z ODS.

Svoboda (ODS): Moje rodné město potřebuje také lepší a zdravější budoucnost
Foto: archiv ODS
Popisek: Přednosta jedné z pražských klinik a poslanec Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda Csc.

Po určité odmlce se opět rozvlnily vody debat o tom, kdo bude lídrem pražské koalice SPOLU do letošních komunálních voleb. 

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42035 lidí
Není divu. Kormidla státu se chopil premiér, na kterého můžeme být právem hrdí a stejně tak i Praha se chystá na změnu řízení, která spočívá dle členů koalice v jediné věci. Namísto přešlapování na místě a focení se na facebook je třeba začít pracovat, Prahu uzdravit a oživit. Změna řízení nyní nabývá zcela reálnou podobu, neboť nominaci na lídra koalice získal na své domovské Praze 10 lékař a dlouhodobě jeden z nejoblíbenějších primátorů v novodobé historii Bohuslav Svoboda.

Svoji historickou zkušenost má a je zkušeným politikem, který nikdy neodešel poražen. Jeho práce pro Prahu byla totiž v roce 2013 násilně přerušena, kdy byl v tajném hlasování odvolán z postu primátora. Došlo k tomu poté, co se tvrdě postavil do čela jako bojovník za novou a transparentní politiku města. V koalici SPOLU nyní sílí hlasy po tom, aby kandidátem na primátora byl opět po letech rodilý Pražák a především někdo, kdo dokonale zná chod města. Zkušený a vážený politik, který umí dělat reálnou politiku a vést tým, a muž s nezpochybnitelným morálním kreditem, doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc., tento požadavek Pražanů splňuje dokonale.

„Je potřeba vrátit se k profesionálnímu řízení města,“ okomentoval nominaci Bohuslava Svobody předseda pražské desítkové oblasti Martin Valovič. „Pokud na magistrát nastoupí někdo, kdo nemá politické, ale i životní zkušenosti, pak to podle toho i tak vypadá.“, dodává Valovič.

„Jako doktor celý svůj život pomáhám lidem k lepšímu a zdravějšímu životu. Nyní cítím, že moje rodné město potřebuje také lepší a zdravější budoucnost. Praha již delší dobu přešlapuje na místě a zaostává nejen za evropskými metropolemi, ale dokonce i za některými českými městy. Přeji si, aby Praha byla pulzující a moderní metropolí, na kterou budou Pražané opět hrdí. S tímto úkolem a vizí předstoupím nejprve před členy koalice SPOLU a později doufám i před Pražany.“, říká Bohuslav Svoboda.

Na otázku, jak bude Praha řešit dopravu, výstavbu bytů, parkování a další, odpovídá s úsměvem: „Když řídíte jako přednosta kliniku, prostě si vyberete ten nejlepší tým. Ten svůj rád představím ve chvíli, kdy koalice moji kandidaturu schválí - zatím mám první nominaci ze svého oblastního sdružení. Ale řeknu vám, že se na to ohromně těším.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.