TOP 09: Tepličané, nenechte se nikým manipulovat

27.07.2015 7:41

Politici TOP 09 varují před xenofobními náladami, které v Teplicích podněcují některé spolky i poslanci.

TOP 09: Tepličané, nenechte se nikým manipulovat
Foto: archiv
Popisek: Karel Schwarzenberg

Radní města za TOP 09 Dominik Feri vyzval ke korektní diskusi o návštěvnících tamních lázní. Jedině diskuze vyřeší problém. Vyhrocené emoce ničemu nepomohou, lidé by se neměli nechat manipulovat extrémisty, říká Dominik Feri.

TOP 09 považuje tuto akci za provokací vůči některým klientům teplických lázní. Nicméně se někteří její zástupci akce zúčastní, aby upozornili na nebezpečí podlehnutí xenofobním náladám, místo pragmatického řešení problémů. Jsou připraveni rozdávat papírové sáčky na psí exkrementy.

„Nekonstruktivní nápad hromadně venčit psy v parku ukazuje, že nekonečné debaty o uprchlících a islámu vypustily z Pandořiny skříňky i jiné způsoby, jež srazily úroveň společenské diskuse až na samotné dno. Diskuze má mít vždy demokratickou a slušnou podobu a každý problém své řešení. Buranům navzdory chceme udržet naše parky čisté,“ říká Feri.

„Lidé z Teplic by se neměli nechat ničím a nikým manipulovat. Je to cílená provokace a avizovaný příjezd Tomio Okamury jen ukazuje na to, že poslanec si sem přijede pro politické body, řešit nic nechce a nebude,“  dodal.

K celé akci se vyjádřil předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg slovy: „Pan Okamura, noční můra, jede do Teplic aby tam demonstrativně a okatě venčil psy před arabskými hosty lázeňského města.  Je pozoruhodné, že provozuje a provozoval úspěšnou agenturu v oboru cestovního ruchu. Takže jemu je naprosto jasné, že touto akcí škodí městu Teplice a cestovnímu ruchu v České republice obecně. Jak známo, Teplice jsou už více než dvě stě let slavné díky svým lázním a ty jsou na cestovním ruchu závislé. To vše očividně je panu Okamurovi fuk, dokud on se může předvádět. Škodí Teplicím, škodí našim hostům, je zemský škůdce a jako s takovým by s ním, podle starých mravů, mělo býti zacházeno."

K výzvě se připojil také poslanec TOP 09 za Ústecký kraj Michal Kučera. „Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhých. Sociální sítě tady nejsou pro to, aby vytvořily anonymní prostor pro výhrůžky, napadání a absolutní absenci slušného chování. Bohužel už dnes se na nich s tímto můžeme setkat,“ řekl v návaznosti na některá nekorektní vyjádření vůči radnímu Ferimu.

„Zahájil jsem konzultace s právníky a v některých zcela jednoznačných případech vulgárního chování spojeného s výhružkami jsem odhodlán podat trestní oznámení,“ dodal Kučera.

K problému Teplic se vyjádřila i expertka na problematiku migrace a místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová: „Je zcela jasné, že i návštěvníci lázní by měli dodržovat pravidla, která platí pro každého, ale v Teplicích se někdo hloupě snaží propojovat závažnou problematiku migrace s otázkou lázeňských hostů arabského původu a to je nesmysl.“

Poslankyně Markéta Adamová, která v Teplicích před několika měsíci řešila problematiku sociálně nepřizpůsobivých skupin obyvatel míní, že město by mělo při řešení problému postupovat společně s vedením lázní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice