Topolánek: Zastavme Andreje Babiše

03.07.2013 8:18

Kdyby nebyl Andrej Babiš nebezpečným chlápkem, který potenciálně ohrožuje svobodu a demokratický vývoj v České republice, ani by mi nestálo za to na jeho opakované neurvalé a lživé útoky reagovat.

Topolánek: Zastavme Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Soudy u nás stejně soukromí, pověst a dobré jméno osob veřejně činných z principu nehájí a nemá ani cenu se k nim dovolávat. Ústava chrání kdeco, ale základní principy demokracie, soukromí a svobodu jednotlivce ani náhodou, když tak jen proklamativně. Jen pro pořádek, Renáta Vesecká by si nikdy, opakuji nikdy do výkonu své funkce nenechala mluvit. V tom byla výjimečná a je jí škoda.
 
Kdybych se choval jako Babiš a používal pouze citací z médií, bránil bych se podobně agresivně větami o bolševikovi, estébákovi, zloději a lháři. Neudělám to. Ne kvůli jeho miliardám, nakoupeným médiím a sílícímu vlivu. Neudělám to proto, že je zde něco důležitějšího a to základní sdělení mi stojí za to, abych na něj reagoval.
 
Ano, Andrej Babiš právě dnes, kdy lidí slyší na nové světlonoše, kdy odmítají akceptovat stávající politické elity, kdy chtějí slyšet věty o pořádku, řádu, konečném řešení a chtějí novou tvář, představuje extrémní riziko. Nenechme se mýlit jeho malou podporou. Hlavní motivací jeho vstupu na veřejné kolbiště není ani tak snaha omezit korupci, to by snad stačilo začít u něj a řádově by se snížila o mnoho procent, jako spíše strach. Strach z vyšetřování a vyšetření podezřelých případů jeho podnikatelských aktivit. Unipetrol, který vlastně ukradl, protože nezaplatil. Kostelecké uzeniny, snaha ukrást Setuzu, ovládnout ČEPRO, dostat pod kontrolu českou chemii. Dnes - ovládnout veřejný diskurs. Už tak drží pod krkem celou českou veřejnost ovládnutím potravinového řetězce v agroprůmyslu.
 
Vždycky si držel nakrátko "svého" ministra vnitra a věřte mi, něco o tom jako bývalý premiér vím. Až Kubice ho vystrašil. Ten moment rozhodl. Na scénu vstupuje On, celý v bílém, s rozhořčeným výrazem ve tváři, se silnými větami, hemžícími se frázemi o vymýcení korupce, s posvátným posláním vyčistit ten polistopadový Augiášův chlív. S pomocníky typu Randák, Vincenc a mnohými dalšími zneuznanými, vyvolenými a samozvanými Viktory Čističi začíná, jako mnozí před ním, budovat "nový a lepší stát". Naposled takhle končila Výmarská republika.
 
Zastavte ho! Když poprvé Hindenburg samozvaně s využitím Ústavy sestavil prezidentskou vládu, měl Hitler a jeho NSDAP ve volbách 1928 pouhá 2% hlasů. O dva roky později už 17%. Jak to dopadlo s demokracií v Německu známe z učebnic. Jak to dopadne u nás, to máme snad pořád ve vlastních rukách. Zastavme ho! Zastavme ho včas!
 
Mirek Topolánek

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Mirek Topolánek - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…