Třeštíková: Městská divadla zůstanou zavřená do února

13.12.2020 21:47

Městská divadla zůstanou po dohodě s radní Hanou Třeštíkovou zavřená do konce února, nehledě na stupeň PES. Pro diváky chystají speciální silvestrovský program a hrát budou také v letních měsících místo divadelních prázdnin.

Třeštíková: Městská divadla zůstanou zavřená do února
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání pražského zastupitelstva. Na programu byly vyhlášky o zvýšení koeficientu pro výpočet daně z nemovitosti nebo založení Muzea paměti 20. století

„Chceme vyslat jasný signál všem divákům, aby nemuseli neustále zjišťovat, zda se hraje či nehraje nebo kupovat a vracet vstupenky za neuskutečněná představení, ale také zaměstnancům příspěvkových divadel, kteří žijí v nejistotě již řadu měsíců,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast kultury Hana Třeštíková.

Ta se ve čtvrtek dohodla s ředitelkami a řediteli divadel zřizovaných hlavním městem Prahou, že zůstanou zavřena minimálně do konce února 2021 nehledě na aktuální stav systému PES. Spolu s tímto krokem přišlo i zásadní rozhodnutí ze strany divadel zrušit divadelní prázdniny a hrát i v létě, a to jak na domácích jevištích, tak na letních scénách.

Anketa

Kdo z vybraných politiků má Vaši největší důvěru? (dle abecedy)

hlasovalo: 38073 lidí

O kulturu ale diváci zcela nepřijdou, s herečkami a herci městských divadel se mohou virtuálně potkat během speciálního silvestrovského programu na Dramoxu, platformě pro divadlo online, nebo na webech a sociálních sítích jednotlivých divadel.

Například s Divadlem Pod Palmovkou bude možné během silvestrovské noci prožít napínavý příběh z v drsném prostředí izolované ruské antarktické stanice a Divadlo v Dlouhé představí hudebně zaměřený program, během něhož zazní výběr písní z dvacítky inscenací v podání místní herecké kapely.

Speciální program už na prosincové dny připravilo Divadlo Spejbla a Hurvínka, které se netradičně vrhne na ulici. Děti a jejich rodiče se mohou zapojit do outdorové pátrací hry v ulicích Dejvic a společně se vydat na záchranu Máničky.

„Není to veselé rozhodnutí a vážím si všech našich principálů, kteří se přes noc stali krizovými manažery. Věřím, že s příchodem vakcíny se vrátí do normálu také divadelní a vůbec všechen kulturní život,“ dodává radní Hana Třeštíková.

Rozhodnutí se týká všech divadel zřizovaných hlavním městem Prahou a také Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK. Jde o Švandovo divadlo, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Na zábradlí, Divadlo Minor, Městská divadla pražská, Divadlo na Vinohradech, Studio Ypsilon, Divadlo v Dlouhé, Hudební divadlo v Karlíně, Divadlo v Dlouhé a Divadlo Spejbla a Hurvínka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu