Trojkoalice: Nechceme, aby senioři byli vystaveni obavám o svůj domov. Jde tu o střechy nad hlavou

14.11.2016 9:40

Klub Trojkoalice nesouhlasí s veřejnou soutěží o nejvyšší nabídku na „Bytový fond Písnice“, kterou vyhlásil ČEZ, a.s., ale podporuje přednostní prodej jednotlivých domů stávajícím nájemcům a převedení pozemků obci.

Trojkoalice: Nechceme, aby senioři byli vystaveni obavám o svůj domov. Jde tu o střechy nad hlavou
Foto: archiv SZ
Popisek: Petr Štěpánek, kandidát Strany zelených

 „Snažím se do této záležitosti zapojit Magistrát hlavního města Prahy jako silnějšího partnera, aby pomohl hájit zájmy naší městské části. K nim patří také sociální stabilita na sídlišti, které většinově obývá seniorská generace. Nechci, aby byli vystaveni obavám o svůj domov, a aby se sídlištní pozemky staly předmětem spekulací developerů. Je to prakticky centrum naší městské části, kde bydlí čtvrtina našich obyvatel,“ dodává Pavla Tůmová, zastupitelka v Praze-Libuši (KDU-ČSL).

„Pevně věřím, že premiér Sobotka a ministr financí Babiš přivedou ČEZ k rozumu a soutěž zastaví. Stejně jako v případě bytů OKD tu jde o střechy nad hlavou místních obyvatel. Podporuji prodej bytového fondu přímo nájemníkům po jednotlivých domech,“ říká Petr Štěpánek, předseda klubu Trojkoalice.

„Pokud dokázalo hlavní město Praha a desítky městských části privatizovat domy transparentně přímo oprávněným nájemníkům bez prostředníka, měl by být schopen byty prodat napřímo i ČEZ,“ dodává Miloš Růžička, předseda výboru pro zdravotnictví a bydlení ZHMP a starosta MČ Praha-Ďáblice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…