Udženija (ODS): Chceme v Praze dostatečné množství odběrových míst

19.09.2020 20:35

Na návrh ODS přijalo Zastupitelstvo hlavního města Prahy podporu nových opatření na zamezení šíření koronavirové infekce.

Udženija (ODS): Chceme v Praze dostatečné množství odběrových míst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Vzhledem k nárůstu počtu nakažených i velmi negativních dopadů na ekonomiku hlavního města dnes zastupitelé jednohlasně přijali usnesení na podporu razantního rozšíření počtu odběrových míst o patřičně vybavené lékárny. Zároveň bude prověřena možnost okamžité personální pomoci Hygienické stanici hl. m. Prahy.

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

“Praha nemůže být závislá pouze na jednání a rozhodování vlády, ale vzhledem k negativním dopadům na život Pražanů musí okamžitě vyvíjet vlastní aktivity a řešení. Jsem velmi rád, že jsme se dnes dohodli napříč všemi stranami. Všem za to mnohokrát děkuji,” uvedl k dnešnímu usnesení Tomáš Portlík, předseda pražského regionálního sdružení a zastupitel hl. města Prahy. Na finální podobě usnesení se totiž podíleli zastupitelé z koaličních i opozičních stran.

"V posledních dnech jsme svědky dlouhých front na odběrových místech, na které si Pražané zcela oprávněně stěžují. I proto chceme, aby v Praze bylo dostatečné množství odběrových míst, kde by si obyvatelé Prahy mohli nechat udělat test," dodává předsedkyně klubu Alexandra Udženija.

Systém včasného a rychlého testování je přitom klíčový. Osoby s negativním testem a jejich okolí nemusejí být zbytečně omezováni. Přesným monitoringem pak mohou nemocnice uvolnit své kapacity pro potřebné pacienty a to i s jiným onemocněním. Zapojením lékáren s profesionálním zdravotním personálem se tak Praha připojí například k New Yorku, kde byla situace jedna z nejhorších na světě.

Zastupitelstvo zároveň požádalo poslance za hlavní město, aby podobné rozšíření odběrových míst i na celostátní úrovni navrhli v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…